Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiús anyukák mit szoktatok...

Fiús anyukák mit szoktatok játszani 6 év körüli kisfiatokkal?

Figyelt kérdés
6 éves a nagyobbik fiam, a kicsi 1. Sajnos nem vagyok az a fiús nő, és nem igazán tudok autózni, angry birds figurákkal játszani, legoharcot vívni, birkózni (amit az apjával szeret). Hiába hívom társasozni, kézműveskedni, néha jön, de csak úgy mintha kényszer lenne. Ráadásul mostanában a féltékenység is előjött nála a kicsi miatt, és nem akar velem játszani, csak az apja. Próbálnék hozzá közelebb kerülni, sokat beszélgetek vele, próbálok közös programokat csinálni vele, de néha kifogyok az ötletekből. Tudnátok segíteni, vagy vmi weboldalt, könyvet ajánlani, amiben vannak ötletek?
2015. okt. 21. 09:14
 1/3 anonim ***** válasza:
5,5 éves a fiam, és őszinte leszek, nem nagyon szoktam/tudok vele játszani. Bújócskázni szoktunk, azt élvezzük mindketten, a húgával sokat társasozom, hívjuk mindig őt is, de nincs kedve. Legózni szeret, azzal elvan órákig, de azt is az apjával szokott vagy egyedül. Viszont sokat beszélgetünk, nagyokat sétálunk, szereti, ha könyvből mesélek neki, és a reggeli-esti összebújás sem maradhat el soha.
2015. okt. 21. 09:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen nálunk is így van, este mindig én mesélek neki, megyünk játszóra, udvarra, és mindig együtt vagyunk, mert itt szokott a nappaliban játszani, de néha annyira rosszul érzem magam, mert nem játszok vele eleget, mert nincsenek ötleteim :(
2015. okt. 21. 09:32
 3/3 anonim ***** válasza:

5,5 éves a kisfiam.

Szeretek neki mesélni (könyvből), GEOMAG-ezni (mágneses építő), nálunk még a lego duplo és a megablocks megy (azt inkább ő egyedül), szeretünk UNO kártyázni, jó a BANKING kártyajáték is, tárasokközül:

- Thomas-os fgurix (mesefigurás, de ugyanúgy keretet, színt stb. kell keresni)

- LOGICO primo, LÜK bambino fejlesztő játékok

- Bogyó és babóca úton az oviba (bevallom, én már a dobozát is utálom:)

- Orchard toys: Bus stop (számolás)

- Camelot junior (kostrukciós)

- ELC: Monkey business (ezt még én is élvezem- ügyességi játék)

- kisvakond játék a betűkkel (keresztrejtvényszerű)

- Orchard toys: Shopping list, Magic coudron

- puzzle (ott is inkább csak jelen vagyok, vagy ha elakad, akkor segítek)

Autózni én sem szoktam vele, de jövök emgyek, teszem a dolgom, ő meg dumál és építi az utakat, síneket, így egy kicsit legalább szóban benne vagyok a játékban.

2015. okt. 21. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!