Miért lehet az, hogy 15 hónapos kisfiam csak engem nem nevez meg?
Az "ny" hang miatt, azt nehéz kiejteni :)
A lányom 17 hónaposan kezdett el valami "nana", "aja" jellegű szót mondani, addig csak a könnyebben kiejthető apa/apu, mama (egy darabig meme) és papa volt.
Érdekességképpen: a héberben trükkösen "oldották meg" ezt, ugyanis az egyik legkorábban kiejtett szó minden gyereknél a "baba". Náluk ez aput jelent, úgyhogy ott az apákat már 7-8 hónaposan tudják szólítani :)
Az apa szó eléggé hasonlít a miénkre: "ábá". Az anya ott "imá", amit szintén jóval később tudnak kiejteni a gyerekek.
Én is így jártam:)
Az enyém nagyon sok mindent mondott már, mindenkit megnevezett, de engem "itisz"-nek hívott 18 hónapos koráig. Nem tudom ezt honnan szedte, de aranyos volt. Néha már hiányzik. Még emlékszek hogy próbálgattam rávenni, hogy kimondja végre: anya :D
Off: Most megnyugtattatok engem is, mert az 1 éves lányunk szintén nem mondja, hogy anya.
Mondogatom én neki bőszen, hogy anya, erre ő: apa...
2 Éves a lanyom , és nem mondja hogy anya, sokmindent mond természetesen apa, mama, papa és minden egyebet, viszont én is rájöttem higy az ny betu miatt nem mondja. Pl
A nyihaha helyett hihahát mond. Nyuszi helyett huszit tehat h val helyettesíti az ny betűt . De valami miatt az anyát nem mondja :) sokszor mondja nekem is hogy apa, vagy csak annyit hogy gyeje :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!