Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lehet az, hogy 15...

Miért lehet az, hogy 15 hónapos kisfiam csak engem nem nevez meg?

Figyelt kérdés
Mondja hogy apa, mind a négy nagyszülőnek, hogy mama, papa, csak azt nem, hogy anya... :(...
2015. okt. 20. 17:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Az "ny" hang miatt, azt nehéz kiejteni :)

A lányom 17 hónaposan kezdett el valami "nana", "aja" jellegű szót mondani, addig csak a könnyebben kiejthető apa/apu, mama (egy darabig meme) és papa volt.

2015. okt. 20. 17:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Érdekességképpen: a héberben trükkösen "oldották meg" ezt, ugyanis az egyik legkorábban kiejtett szó minden gyereknél a "baba". Náluk ez aput jelent, úgyhogy ott az apákat már 7-8 hónaposan tudják szólítani :)

Az apa szó eléggé hasonlít a miénkre: "ábá". Az anya ott "imá", amit szintén jóval később tudnak kiejteni a gyerekek.

2015. okt. 20. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is így jártam:)

Az enyém nagyon sok mindent mondott már, mindenkit megnevezett, de engem "itisz"-nek hívott 18 hónapos koráig. Nem tudom ezt honnan szedte, de aranyos volt. Néha már hiányzik. Még emlékszek hogy próbálgattam rávenni, hogy kimondja végre: anya :D

2015. okt. 20. 18:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Off: Most megnyugtattatok engem is, mert az 1 éves lányunk szintén nem mondja, hogy anya.

Mondogatom én neki bőszen, hogy anya, erre ő: apa...

2015. okt. 20. 22:35
 5/7 anonim ***** válasza:

2 Éves a lanyom , és nem mondja hogy anya, sokmindent mond természetesen apa, mama, papa és minden egyebet, viszont én is rájöttem higy az ny betu miatt nem mondja. Pl

A nyihaha helyett hihahát mond. Nyuszi helyett huszit tehat h val helyettesíti az ny betűt . De valami miatt az anyát nem mondja :) sokszor mondja nekem is hogy apa, vagy csak annyit hogy gyeje :)

2015. okt. 20. 23:13
 6/7 anonim válasza:
Nálunk is így volt, és az volt az oka, hogy legtöbbet velem volt, én pedig általában apáról beszéltem neki, az anya szót ritkábban hallotta tőlem. Így a gyerek is inkább csak "apázott". Nem esett jól, mert naphosszat én voltam vele, és mégis apát mondogatta, de nálunk ez volt a háttérben, hogy sokkal gyakrabban hallotta az apa szót.
2015. okt. 21. 08:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez nálunk is hasonló volt. Mindenkit megnevezett, már neveket is mondott, de azt hogy anya csak 2 éves kora után mondta ki. Addig jájá voltam! :) Az okot nem tudom,a lényeg hogy szólított valahogy.
2015. okt. 21. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!