Ovis korú gyereked mennyit ért a számítógéphez? Tudja kezelni a tabletet, okostelefont?
Figyelt kérdés
Mi az amit megengedsz neki és mennyi ideig?
Igényli hogy játszhasson vele?
2015. okt. 15. 22:57
11/13 anonim válasza:
:) Én kb. 6 évesen kezdtem el gépezni egy compaq evo d5d-n :) Anyám hagyta, hogy használjam a gépet, nem korlátozott olyan nagyon, de ettől függetlenül együtt néztük a híreket, ettünk, stb... A gépen egy Home Design nevű "játékkal" játszottam (egy kicsike kis háztervező program, ami max. xp-n megy el. A telepítőlemeze megvan). Először háznak nem nevezhető építményeket alkottam, majd egyre jobb lettem benne. kb. 12 éves koromban elkezdtem az NFSU2-t. Azóta se felejtem el :) A gép (a cpq) azóta is megvan. Szerintem nyugodtan engedni KELL neki, mert ha pl. 9-10 éves koráig a gépre rá se nézhet, mert az "bűn", akkor vele szúrsz ki, mert pl. info órán míg a többi gyerek mondjuk 15 perc alatt elvégez egy feladatot (pl. comenius logo), addig a tied óra végére se végez...
12/13 anonim válasza:
Ja! És ha állandóan tiltod a "kütyük" használatát, akkor felnőtt korában fogja kiélni a vágyait, magyarul felnőtt korában egy élettelen lusta kocka lesz. Ha hagyod, hogy használja, akkor elkezd tapasztalatot gyűjteni, és ha nem hülye, akkor rájön, hogy nem csak ebből áll az élet. A sok tiltást tényleg nem értem. Egyik oszt. társamtól állandóan megvonják a gépét (most éppen nem vonták meg tőle... de csak azért, mert végleg kipurcant a gépe...), és a suliban állandóan iPadezik, csak akkor nem, amikor eszik, vagy oda megy ahova a király is gyalog jár.
13/13 anonim válasza:
És azt ne felejtse senki, hogy amit a gyerek ilyen fiatal korában megtanul, azt kb. sose felejti el :) Ha pl. win7hez szokik, akkor 10 év múlva is lazán kézből fogja kezelni :) Én kb. 4-5 évig nem használtam win 2000-et, amikor először újra megláttam, elámultam, és végül nem az emlékeimre hagyatkoztam, szószerint a menük kezelésénél nem értettem hova kattintok, de aztán végül megérkeztem a "célba" Az első idegen nyelvvel is hasonlóképp van mindez, habár az idegen nyelv tanulását nem tiltják a szülők... érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!