Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis korú gyereked mennyit...

Ovis korú gyereked mennyit ért a számítógéphez? Tudja kezelni a tabletet, okostelefont?

Figyelt kérdés

Mi az amit megengedsz neki és mennyi ideig?

Igényli hogy játszhasson vele?

2015. okt. 15. 22:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
Telefonon és tableten nem nagyon szokott játszani, nagyon ritka. A laptopon szokott mesét nézni, beírom amit szeretne, és ő választ, bekapcsolja magának, meg keres is másikat. Nem korlátozom, annyit nézi, amennyit szeretné, naponta összesen kb 1-1,5 órát szokta nézni.
2015. okt. 15. 23:06
 2/13 anonim ***** válasza:
56%
4,5 eves telefonoon szokott meset nezni es laptopon neha. Mind a kettö nagyon ügyesen tudja kezelni, sajat magatol jött ra. Latta hogy mmi hogy csinaljuk. Olyan fel orat szokott kb telefonozni, valamikor nem tud mit kezdeni magaval itthon csak nyüglödik akkor szokta altalaban kerni h had nezzen vmit.
2015. okt. 15. 23:27
 3/13 anonim ***** válasza:
6%
4,5 éves. Számítógépet egyedül használja mesenézésre. Nem rég kapott egy okostelefont amin vannak játékok azt egyedül használja.
2015. okt. 15. 23:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem értett egyikhez sem, arra kért hogy tegyek neki mese zenéket, meséket youtube-on így azt egy idő után megmutattam neki.
2015. okt. 16. 05:30
 5/13 anonim ***** válasza:
47%

Nem engedem, hogy a gyerek kezelje a gépet, mobilt, nem is szabad a kezébe venni és nyomogatni.

Mesét, zenét nézhet rajta, azt is én kapcsolom be neki.

2015. okt. 16. 07:18
 6/13 anonim ***** válasza:
50%
A telefonomat és laptopomat nem engedtem neki soha, hogy egyedül kezelje, mert nekem munkaeszköz, féltem őket. Néha, ha kérte nézhetett rajta mesét, hallgathatott rajta zenét. Tavaly kapott saját tablettet a 6-ik születésnapjára, azt hamar megtanulta kezelni. Engedem, hogy játsszon rajta, ha valami új játékot akar letölteni a Play áruházból, akkor hozza hozzám, hogy ezt vagy azt szabad e. Tehát használhatja, de csak felügyelettel. Néha többet igényli, hogy játszhasson, néha napokig elő sem veszi. Most ment suliba, sok tanuló programot is tettem rá neki, azokkal is "játszik".
2015. okt. 16. 07:56
 7/13 anonim válasza:
90%

szerintem ovis korú gyerekeknek felesleges az okostelefon és társai bőven rá ér suliba.

fiamnak néha hagyom hogy játsszon a tabon /telefonon inkább játszon kint a szabadban és a neki való játékokkal

2015. okt. 16. 07:58
 8/13 anonim ***** válasza:
90%

5 éves a kisfiam.

Valószínűleg elboldogulna ezekkel az eszközökkel, de nem teszi.

A háztartásunkban több okoseszköz is van, nem használja, van olyan, amit nem is használhat.

Véleményem szerint nem neki való sem a tablet, sem az okostelefon.

Meséket dvd-n néz, elérhetőek a számára tartalomban és életkor szerint megfelelő mesefilmek- a dvd lejátszót természetesen önállóan tudja kezelni, de mindig szól, ha be szeretné kapcsolni.

Ilyen mese dvd-t hétköznaponként reggel kb. 15 percet néz (egy epizód pl Thomas vagy a Kiskirálylány vagy a Charlie és Lola mesékből), amíg a reggeli kakaóját megissza (és közben én készülődök). Délután és este egyáltalán nem néz, nincs igénye rá, így neveltük, illetve délután-koraeste ideje sem lenne rá (inkább biciklizik, sárlányt eregetünk, gördeszkázunk vagy ilyen esős időben társasozunk, kártyázunk, LOGICO-zunk stb.)

Este pedig könyvből van mesélés.

Hétvégén egy kicsit kényelmesebben indulnak a reggelek, akkor mondjuk 2 epizódot is néz, max. mondjuk 30 percet- ilyenkor már előkerülnek a természetfilmek, a "hogyan működik" sorozat vagy az "egyszer volt az ember" sorozat is.

Kb. 2-3 hetente tartunk közös "mozidélutánt"- pattogatott kukoricával vagy pogácsát sütünk és együtt nézünk valami neki való mesét- pl. Jégkorszak.

Szeretném, ha egyelőre ez így maradna- semmiben nincs lemradva a társaitól, sőt.

Tanuló gyermeklaptopja (mindenféle játékos feladat, képrejtvény stb.), Vtech vsmile rendszere, Vtech storio illetve Leappad hangoskönyve (tanulófunkciós interaktív játékok) természetesen vannak.

Okostelefonja, tabletje, saját számítógépe nincs és egy darabig nem is tervezem, hogy legyen.

Szerencsére nem igényli. 100* előbb választana más közös elfoglaltságot.

2015. okt. 16. 09:14
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

Számítógépes játékokon billentyűzet segítségével egyszerűbb irányításokat tud végezni (amihez 2v. több billentyű kombinációja kell, azt nem tudja). Egeret, ha nagyon rá van szorulva tudja használni, de inkább velünk csináltatja.

Tabletet, telefont tudja használni "rendesen". Youtubozik, van néhány játék telepítve, amiket használ, fotózni tud, ha valami baja van a gépnek akkor újra tudja indítani.

2015. okt. 16. 12:19
 10/13 anonim ***** válasza:
60%

Kisfiam 3 èves, tökèletesen kezeli a tabletet. Kikeresi a youtubeot, elindìtja a videòkat, hangosìt ha kell. Kèpeket nèzeget rajta, azokat is ügyesen " hùzgálja". Van 1-2 játèk, amit szeret, ilyen szìnpárosìtòk, bár azokkal inkább együtt játszunk.

Laptopot nem tudja kezelni, az egèrrel nem boldogul, ott èn indìtom el neki.

Telefonon nem nèz semmit, azokkal inkább fènykèpezni szokott, de azt is gond nèlkül kezeli.

2015. okt. 16. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!