Szívószálas itatóban a nem látható helyeken lévő penész ártalmas?
Igen,nem tesz jót,ezért egy idő után lemondtam ezekről a szívószálas itatókról.Próbáltam több fajtát,de mindegyik bepenészesedett 1 hónapon belül,pedig ha épp nem volt használatban,mindig szétszedve tároltam.Pucolgattam fogkefével,meg áztattam...hiába.Szóval egy idő után meguntam,áttértünk a műanyag csepegésmentes itatóra,később pedig a pohárra.
Nem tudom,hogy melyik típusú penész konkrétan (pl. ez,ami ezekben a kis résekben keletkezik) milyen gondot okoz,de engem egyszerűen zavart.Nem oda illő,az biztos.
Ismerös dolog. Igen ezek a penészgombák rengeteg bajt okoznak mert toxicus dolgokattermelnek.
Ha nem tudod rendesen megtisztíutani akkor kuka.
Pont ez volt a bajom ezekkel a szívoszálasokkal, azok csak víztöl is mindig penészesek lettek.
Nekem egy sima kulacsszerü flaska jött be. Ez soha nem penészedik be, és minden részét ellehet mosni.
Jó hallani, hogy nem csak én jártam így. Már totálisan rossz anyának érzem magam emiatt...
Alapvetően a pohárhoz szeretném szoktatni, de nem nagyon halad a dolog.
Második válaszoló: tudnál linkelni ilyen kulacsot? Megpróbálkoznék vele!
Én ezen okból direkt a legegyszerűbbet vettem, tisztítás szempontjából ez vált be a legjobban:
(Kaptunk többfélét, hiper-szuper márkájúakat ajándékba, de az sem jött be, amin van gumi rész, az is hamar elhasználódik/piszkolódik)
Ha eldől sajna kicsöpög:( Itthon használjuk csak.
Én sétára mindig veszek sportkupakos palackos vizet és ha elfogyott max egyszer töltöm újra szűrt vízzel és utána veszem a következőt. Ami nem csöpög ki és a gyereknek is kényelmes azt tényleg lehetetlen kulturáltan tisztán tartani hosszabb távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!