Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szívószálas itatóban a nem...

Szívószálas itatóban a nem látható helyeken lévő penész ártalmas?

Figyelt kérdés
Másfél éves lányom jó pár hónapja használ egy szívószálas itatót. (csak vizet kap belőle) A forgó részt a tetején mosáskor nem tudtam levenni, azt hittem nem leszerelhető. Minden újratöltésnél forró vízzel elmostam. Egyszer leesett és valahogy lepattant róla, alatta pedig fekete lerakódás (penész? ) volt, ami minimálisan érintkezett az elfordított szívószállal. Szerintetek lehet baja tőle? Tudom, hogy a penész nagyon nem tesz jót.
2015. okt. 15. 07:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen,nem tesz jót,ezért egy idő után lemondtam ezekről a szívószálas itatókról.Próbáltam több fajtát,de mindegyik bepenészesedett 1 hónapon belül,pedig ha épp nem volt használatban,mindig szétszedve tároltam.Pucolgattam fogkefével,meg áztattam...hiába.Szóval egy idő után meguntam,áttértünk a műanyag csepegésmentes itatóra,később pedig a pohárra.

Nem tudom,hogy melyik típusú penész konkrétan (pl. ez,ami ezekben a kis résekben keletkezik) milyen gondot okoz,de engem egyszerűen zavart.Nem oda illő,az biztos.

2015. okt. 15. 08:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ismerös dolog. Igen ezek a penészgombák rengeteg bajt okoznak mert toxicus dolgokattermelnek.

Ha nem tudod rendesen megtisztíutani akkor kuka.

Pont ez volt a bajom ezekkel a szívoszálasokkal, azok csak víztöl is mindig penészesek lettek.

Nekem egy sima kulacsszerü flaska jött be. Ez soha nem penészedik be, és minden részét ellehet mosni.

2015. okt. 15. 08:44
 3/6 A kérdező kommentje:

Jó hallani, hogy nem csak én jártam így. Már totálisan rossz anyának érzem magam emiatt...

Alapvetően a pohárhoz szeretném szoktatni, de nem nagyon halad a dolog.

Második válaszoló: tudnál linkelni ilyen kulacsot? Megpróbálkoznék vele!

2015. okt. 15. 08:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Én ezen okból direkt a legegyszerűbbet vettem, tisztítás szempontjából ez vált be a legjobban:

[link]

(Kaptunk többfélét, hiper-szuper márkájúakat ajándékba, de az sem jött be, amin van gumi rész, az is hamar elhasználódik/piszkolódik)

2015. okt. 15. 13:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem majd. Ez a fajta amúgy nem csöpög? Főleg azzal van a baj, amikor sétához vagy játszira viszek vizet. Mindig belefolyik a táskámba. :)
2015. okt. 16. 09:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha eldől sajna kicsöpög:( Itthon használjuk csak.

Én sétára mindig veszek sportkupakos palackos vizet és ha elfogyott max egyszer töltöm újra szűrt vízzel és utána veszem a következőt. Ami nem csöpög ki és a gyereknek is kényelmes azt tényleg lehetetlen kulturáltan tisztán tartani hosszabb távon.

2015. okt. 16. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!