Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknek autista gyerekük van,...

Akiknek autista gyerekük van, igaz e az, hogy ha gyermekem üvöltve ébred vigasztalhatatlanul a délutáni alvás után, az lehet autizmusra utaló jel is?

Figyelt kérdés
2015. okt. 14. 18:35
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Koszi utolso igazabol nem is az aggaszt hogy sirva kel hanem az hogy utana meg kb 15 percig nem lehet megnyugtatni.nagyon durva amit muvel.de csak 2 napja
2015. okt. 14. 20:57
 12/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom is sűrűn kelt sírva ennyi idősen. Nem autista. Nyugi a tied sem az! Amúgy én visszaemlékszem gyerekkoromra, hogy hányszor keltem sírva es egész sokáig nyugos voltam utána. Nem tudtak megnyugtatni, egyszerűen csak sírtam, sírtam, és én sem tudtam mi a bajom. Tokre emlékszem erre, számomra a délutáni alvás rossz emlék.
2015. okt. 14. 22:03
 13/17 A kérdező kommentje:
Koszi utolso ez azert negnyugtato.az azert nagyon durva hogy milyen ember az aki csak ugy odair valakinek egy ilyen valaszt.koszonom a sok kedves biztatast.
2015. okt. 14. 22:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Én is hittem azt egy időben hogy a gyerekem autista, és sok idő kellett, hogy elhigyjem, hogy semmi baja. AZ enyémnek repkedett a keze... A frászt hozta rám. Elvittem egy ismerős gyógyped.hez, és tényleg csak azért nem nevetett ki mert kollégák voltunk. Egyik ismerősöm lánya egész kis korától minden este 9 kor vagy 10 kor magán kívül ébredt, és ordítva rohangált fel-alá a lakásban. Később sem tudta megmondani mi a baja, csak sírt, és szinte le kellett fogni, hogy nehogy elessen, vagy egyéb kárt tegyen magában. Nem volt autista, és soha nem derült ki mi volt a háttérben, de egyszer csak egyik napról a másikra hagyta abba.
2015. okt. 15. 14:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát ez tényleg érdekes kedves utolsó!pedig a repkedő kézre is azt mondják hogy tipikus autista tünet!
2015. okt. 15. 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ismét: SOK tünet együttes jelenléte kell, másrészt bizonyos életkorban normális az, ami később autisztikus.

Te laikusként kiszúrtál magadnak 1-2 tünetet, ami önmagában az égvilágon semmit nem jelent. Olvass utána az autizmusnak, ha ennyire rápörögtél, mert félinformációkból paráztatod magad.

Vagy csak töltsd le a kérdőívet, olvass wikipediát és rájössz, hogy miért irreális az egész gondolatmeneted.

A láz a náthától az eboláig sok betegség tünete lehet. Most úgy csinálsz, mintha egy náthás azon rettegne nyilvánosan, hogy ő biztosan ebolás, hiszen az ebola tünete a láz, ergo meg fog halni. Ugyanezt a logikát csinálod.

2015. okt. 15. 16:13
 17/17 anonim ***** válasza:

Az én 2 éves autista kisfiam is gyakran ébredt ordítva egy időben délutáni alvasaiból és éjszaka is többször előfordult ilyen felriadás. Van, hogy nyugtalanul forgolódik és nyöszörög, máskor nevetgél alvás közben vagy félig ébren. Másfél éves kora óta repked a kezeivel (mostanság egyre többet) és sokat jár lábujjhegyen. Ezek is csak olyan tünetek mint a többi, néhány alkalommal önmagában nem utalnak semmire de ha több más dologgal együtt jár, elhúzódó, múlni nem akaró és gyakoribbá váló dolog akkor már figyelmet érdemlő gyanújel lehet. A fejlődése extrém lassú, sokszor hónapokig nincs semmilyen legapróbb előrelépés sem semmiben, máskor úgy érzem visszafelé fejlődünk mint mint amikor abbamaradt az induló beszéd. Hónapok óta csak sikitozás, visitas van. Rosszabb napjain nemhogy észrevehető laikusként is az autizmus, de teljesen nyilvánvaló, összetéveszthetetlen olyankor annyira ordít a gyerekről hogy

baja van ezt csak az nem veszi észre akinek fogalma sincs erről a fejlődési zavarról.

okt. 23. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!