Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oszinten egy atlagos napon...

Oszinten egy atlagos napon hanyazor kell rakiabalnotok, racsapni kezere, fenekere 4 ev alatti gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés
Csak min. 2gyerekes szulok irjanak.kiabalas , fenekcsapi celja alatt azt ertem hogy tobbszori flszolitas, eleg ido hagyasa utan, egyezkedes, alternativa ajanlasa sem jon be, es szeretnetek ha a gyerek vegre azt tenne amit mondtok.

2015. okt. 10. 16:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 3 gyerekem van, miért nem válaszolhatok? :o
2015. okt. 10. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
Rácsapni nem szoktam, se a fenekükre, se a kezükre. Kiabálni sajnos naponta többször szoktam, de igyekszem azt is elkerülni, mert csak azt érem el vele, hogy az addig szófogadatlan gyerek elkezd bőgni, és akkor sem az történik, amit szeretnék. Szerintem azoknak a szülőknek kell alkalmazni a rácsapást meg a kiabálást, akik nem elég határozottak és következetesek (és ezt sajnos magamra is értem).
2015. okt. 10. 16:19
 3/11 anonim ***** válasza:
első, a kérdező azt írta minimum kettő.. tehát s három több mint kettő, így válaszolhatsz. Napi kb egyszer kell felemelnem a hangom, általában elég ha csúnyábban nézek rá.
2015. okt. 10. 16:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Átlagos napon egyszer sem, max. felemelem a hangom. De nekik is vannak nagyon rossz napjaik, amikor úgy érzem, egész nap csak kiabálok. Azok nekem is rossz napjaim. Rácsapni csak egyszer kell, soha nem kell megismételni, de akkor már nagyon sok minden megvolt előtte. :(

Én inkább kiabálok.

2015. okt. 10. 17:08
 5/11 anonim ***** válasza:

4 éves ikrek.....és épp most is kiabálok! :)

De nem feltétlen mindig azért kiabálok, mert rosszak és mérges vagyok, hanem mert túl kell őket harsognom! :)

Naaa, de mérgelődni is szoktam naponta többször.

De olyan, hogy komolyan leszidom őket olyan max. napi 1x, de nem is kell minden nap alkalmaznom. Rájukcsapni is ritkán szoktam, főleg akkor ha valami veszélyeset csinálnak, vagy ha egymást bántják.

2015. okt. 10. 17:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Napi 5-6-szor biztos kiabalok..
2015. okt. 10. 17:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem egy gyerekem van,de elvittük párom testvérének az öt gyerekét állatkertbe.Elötte nem értettem a szüleik miért kiabálnak velük folyton.Hát istenemre mondom,egész nap kiabáltam,mert egyszerűen másból nem értettek.Rájuk azért nem csaptam.

De azért elgondolkodtam,hogy azért nem értenek a szép szóbol mert a kiabáláshoz vannak szokva vagy mert amúgy sem értenék...

2015. okt. 10. 18:17
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
5 gyerek van, átlag 1,5 év korkülönbséggel. A nap végén már fel szoktam emelni a hangom, de a fenekükre nem csapkodok. Múltkor az egyik kezére rácsaptam, de ez nem mindennapos.
2015. okt. 10. 18:32
 9/11 anonim ***** válasza:
8 és 3 évesek a gyerekek. A kicsire átlag napi 1-2x szólok rá erélyesebben, de általában elég ha felemelem a hangom, a mi családunkban szerencsére nem szokás az ordibálás meg csapkodás. A naggyal már nem nagyon szokott ilyesmi gond lenni, max. havonta 1x, ha rosszalkodik:)
2015. okt. 10. 20:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is kettü van egyelőre (1,5 és 5 évesek)

Általában reggelente emelem fel a hangom, de aztán rájövök, hogy tök fölösleges erőfeszítés...

Nálunk az jött be a legjobban, hogy ha valamit meg kell csinálni, akkor egyszer kérem nyugiban, aztán odamegyek a gyerekhez, megfogom a kezét (nem erősen, de úgy, hogy ne tudja kihúzni), és végigcsináltatom vele a dolgot, utána megdęcsérem. Ha meg nem szabad dolgot csinál, akkor szintén egyszer kérem, majd megfogom, és odébbviszem...és megint odébbviszem... és megint... utána hagyom hisztizni, mert úgyis az jön :-D , de nem engedem meg neki, amit addig sem. Marha fárasztó, de hosszú távon hatékonyabb, mint a kézrecsapás.

valahol olvastam egy cikkben, hogy egy átlag gyereknek 5 éves koráig egy azaz egy darab) szabályt minimum 400 alkalommal (!) kell elmondani, hogy rögzüljön... Az más kérdés, hogy én a nagyobbiknál már a 800. alkalomnál tartok :-D szóval kitartás :-D

2015. okt. 11. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!