4 év korkülönbség nagyon sok testvérek között?
Ennyi lesz a gyerekeink között. A rokonok/ismerősök riogatnak, hogy nem lesznek jó testvérek emiatt.
Senkit nem ismerek, ahol ilyen "sok" a korkülönbség, mindenhol 1,5-3 év szokott lenni.
Nektek mi a tapasztalatotok?
Szerintem se a kor miatt nem lesznek jó testvérek.:)
Amúgy a nővérem gyerekei között 2 év van, a nővérem sokszor a haját ki tudta volna tépni, mert nagyon nehéz volt, hogy még egyik is kicsi volt, amikor a másik megszületett.
A szomszédom gyerekei között is 2 év van, nekik bejött, nem volt ezzel gondja a szülőknek, viszont hogy elmeséljem, mindegyikőjük a saját baráti társaságával játszik és nem igazán egymással.:)
Viszont a nővérem és köztem meg 11 év van. Na az sok, viszont mindez csak gyerekkoromban volt rossz, miután én is felnőttem, nagyon jól kijövünk egymással.
A férjem és az öccse között 6 év van, nagyon jó testvérek, kicsiként is azok voltak. Mondhatni, náluk teljesen ideális volt a 6 év korkülönbség.
Szóval mindenre van példa, a 4 év egyáltalán nem nagy korkülönbség, meg aztán honnan tudod, hogy pont egymás társaságát fogják majd igényelni? Oké, hogy otthon játszanak majd kettesben is, de lehet, hogy egyiknek lesznek majd saját barátai és azokkal fog lenni, míg majd a kisebbnek is meglesznek a maga barátai.
Én azt gondolom, hogy ne mások döntsék el, hogy nektek mikor az ideális. Ha nektek így volt az ideális, akkor szüljenek mások másfél-3 év korkülönbséggel saját gyereket!:)
Köztem meg a tesóm között 5 év van. Én vagyok a kicsi. Mindig is jó testvérek voltunk pedig egymásnak szöges ellentétei vagyunk. Nagyon szeretem a bátyámat, nagyon sokat köszönhetek neki pici koromtól. Kicsinek sok mindenért "utáltam" amire már most felnőtt fejjel jöttem rá hogy de jó hogy olyan volt és úgy viselkedett velem ahogy mert csak előnyömre vált. De ettől függetlenül gyerekként is jól kijöttünk egymással. Mi bulizni is jártunk együtt, ő későn én pedig korán érő voltam így én amikor ő elkezdett igazán bulizni járni 15-16 évesen én már mentem vele :D
Ma is azt mondom hogy jó testvérek vagyunk. Bár nagy a távolság de amikor csak tudunk találkozunk, ha teheti napokat van nálunk.
Köztem és húgom között 6 év van. Bár gyerekként nem játszottunk annyit együtt, felnőve a legjobb testvérek lettünk. :) Jelenleg külföldön él, de hetente beszélünk skypon.
Nálunk egyébként szinte napra pontosan 5 év lesz a korkülönbség a testvérek között. Nekem így jó, nem bírtam volna két picivel. Lehet, hogy nem fognak állandóan együtt játszani, de nem is azért vállaltunk második gyereket, hogy legyen a nagynak játszópajtása.
Mi úgy vagyunk, hogy másfél év a korkülönbség, a bátyám az idősebb én meg a húga👩👧👦Mi nem vagyunk se jó, se rossz testvérek🙄Mert én rossz testvér vagyok, de ő jó🙁Én egy seggfej voltam kicsinek😣Vagyis nagyon kicsinek nyugis, cuki baba voltam, de 2-3 éves kortól már bunkó voltam és nagyon bánom😔Mindig az kellett, ami a tesómé volt, amit ő kapott, én is olyat kértem, mindenben utánoztam, mentem utána, amikor iskolások voltunk, nekem sose voltak barátaim, a bátyám után mentem, vele és az ő barátaival akartam lenni, ő meg annak ellenére, hogy egy idegesítő matrica voltam, mindig engedékeny volt, mindig megbocsátott, megosztotta velem a dolgait, vigyázott rám, megvédett, segített tanulni, úgy mentem első osztályba, hogy tudtam kb az egész első osztályos tananyagot, megtanított otthon írni, olvasni, számolni, úgy szeretem😥Amikor nagyobb lettem, én elzüllöttem, mert túlérzékeny voltam és minden kisebb dolog is nagyon megviselt és ő egyetemre ment, ritkán járt haza, nem tudott velem foglalkozni, nem tudott tovább terelgetni a jó irányba és mivel megszoktam, hogy mindig ott van és kiment a szarból, egyedül nem voltam felkészülve semmire, ezért elzüllöttem😞Azóta összekapartam magam valamennyire, így távolból próbált segíteni, támogatni, észhez téríteni és ma már nagyon hálás vagyok neki és nem vagyok vele szemét, mert rájöttem, hogy mennyire jó testvérem van, akire mindig számíthatok, még ha nincs is minden pillanatban velem, de mindig nagyon szeret és fontos vagyok neki és természetesen én is imádom Őt, csak nem mindig tudtam kifejezni és éreztetni, amit nagyon bánok😥
Nemsokára jön nálunk is a kistesó, egy hónapban fog születni(ha minden rendben lesz) a naggyal, szóval pont 4 év lesz a korkülönbség, de akármi is lesz, mindenáron beléjük sulykolom, hogy jó testvérek legyenek, ne csak az egyik, a másik is és nagyon nagyon szeressék egymást, vigyázzanak egymásra, legyenek ott egymásnak, egészen pici koruktól ezt fogom beléjük nevelni👨👩👦👦🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!