Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Albérletet mért nem adnak ki...

Albérletet mért nem adnak ki szívesen több gyerekeseknek ahol a legkisebb 1-2 éves és 3 gyerek van?

Figyelt kérdés
Valószínű hogy ők jobban leamortizálják a lakást vagy miért?

2015. szept. 30. 13:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
11%

Nálunk ez sose volt gond, 8 éves a fiunk, és világ életében albérletben laktunk, eddig összesen négy helyen. Sose problémázott ezen senki. Nagyobb baj, hogy kétszobásnál nagyobb lakást szinte képtelenség kiadni, ami meg van, az inkább palota, nem lakás, azt meg köszi szépen, havi 150 ezerért. Pedig jön a második gyerkőc, akit már nagyon régóta vártunk, de azért jó lenne, ha mindenkinek jutna saját szoba, és még csak azzal sincs baj, hogy ne akarnának nekünk így lakást kiadni, de egyszerűen nem lehet találni olyat, amilyen kéne...

Egyébként minket szinte elengedni sem akartak sehonnan, mert velünk aztán sose volt gond, nem volt "majd később fizetek, mert most nincs pénzem", nem volt olyan sem, hogy minden fityfenéért a főbérlőt hívogattuk volna, mert amit tudtunk, azt megoldottuk mi magunk, olyan sem volt, hogy a rezsit ne fizettük volna, a lakásra is vigyáztunk. De én úgy vagyok vele, hogy ez a normális. Inkább az a durva, hogy több helyen is próbáltak lehúzni minket, amikor kiköltöztünk, hogy hát a kauciót azt nem adják vissza, mert még kell erre-arra (mindig mindenhol kifestettünk költözés előtt, sőt, volt, ahol csaptelepeket cseréltünk, mert elhasználódott, és inkább vettünk újat, de ez csak egy példa, a lényeg, hogy ugyanolyan állapotban adtuk vissza mindig a lakást, mint ahogy volt), meg próbáltak valamit kitalálni, hogy ne tudjunk elköltözni. És ez mondjuk szerintem gáz. Oké, hogy örül az ember, ha olyan bérlője van, aki rendesen fizet és nincs vele gondja, de ezt azzal meghálálni, hogy akadályozza a költözését? Meg benyelni a fűtés-visszatérítését? Meg még hasonló finomságok...

De mondom, szerintem alapvetően bárkinek adja ki valaki a lakását errefelé, az rosszabbra számít, és nem is problémáznak azon, hogy gyerek van. Mondjuk az is igaz, hogy eddig akárhol laktunk, mindenhol volt befogadó nyilatkozat is, így viszont már bátran kirakhatnak minket, ha nem fizetünk (de kérdem én, miért ne fizetnénk?), és szerintem ez így a normális.

2015. okt. 1. 22:29
 12/13 A kérdező kommentje:
Mi az a befogadó nyilatkozat?
2015. okt. 2. 02:21
 13/13 anonim ***** válasza:
75%
Látom, hogy régi kérdés, csak azért írok ide, hátha mást is érdekel: a befogadó nyilatkozat egy olyan papír, amin valaki (rokonod, családtagod, haverod, exed, bárki) nyilatkozik, hogy ha téged kiraknak a bérelt lakásból, ő befogad gyerekestől-macskástól. Ezzel már nem lehet eljátszani, hogy "nem fizetek lakbért, de itt maradok".
2018. szept. 28. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!