Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősek tud egyedül...

Mennyi idősek tud egyedül lenni egy fiú gyerek amíg dolgozom?

Figyelt kérdés
2015. szept. 29. 17:57
 1/6 A kérdező kommentje:
Idősen
2015. szept. 29. 17:57
 2/6 Duenna ***** válasza:
Az értelmi felfogásától is függ, hogy megérti-e, hogy mit tehet egyedül, és mit nem, és betartja-e azokat a szabályokat, amit a szülő kér. Körülbelül egy 9 éves már elég megbízható ilyen szempontból.
2015. szept. 29. 18:06
 3/6 anonim ***** válasza:
56%
11-12 éves.
2015. szept. 29. 18:16
 4/6 anonim ***** válasza:
64%
10-11 éves kortol .
2015. szept. 29. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon kevés info.

Az én kisebbik gyerekem nagyon jól elvan 30 percig (3 éves), ha tudja, hogy ott vagyok mellette, és tudok itthonról dolgozni számítógépen. Fát vágni nem tudnék, meg állatokat gondozni, de egy olyan munka, ami megszakítható, majd folytatható, működhet kicsi gyerek mellett is. És nyilván függ a gyerek temperamentumától, mert a nagy mellett nem tudtam semmit csinálni.

Nem tudjuk, milyen munkáról van szó és mekkora gyerekről.

Nyilván itthon hagyni nem lehet kicsi gyereket, amíg elmegyek dolgozni.

2015. szept. 29. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Úgy érted, hogy te elmész a munkahelyedre, a gyerek meg otthon marad? Vagy otthon végzett munkára gondolsz, amikor igazából csak arra van szükség, hogy békén hagyjon?

Ha az előbbire, akkor olyan 9-10 évesen már otthon lehet hagyni szerintem egy-egy napra, bár rendszeresen ezt még nem csinálnám ilyen idős korban, szóval pl. egy egész nyári szünetben nem hagynám egyedül. De ha arról van szó, hogy tanítás nélküli munkanap van a suliban, és a szülők nem tudnak szabit kivenni, akkor egy ekkora gyerek szerintem már otthon hagyható, ha tudja, mit szabad, és mit nem, tud magának enni adni, baj esetén fel tudja hívni a szülőt, ki tud jutni a lakásból, ha szükséges, stb.

Az utóbbi szerintem nagyon változó, én a fiam mellett nagyon sokáig tanultam. Hatéves volt, amikor a szakdolgozatomat írtam. Simán megértette, hogy most nem lehet zavarni, csak akkor, ha valami nagy baj van. De szerintem ez már kisebbeknél is kivitelezhető, ha az ember elég rugalmas, meg nem 4-5 órákról van szó egyhuzamban. Ha van egy kis megszakítás, amikor tudsz rá is figyelni, legalább egy tíz percre, akkor szerintem kisebbel is működik a dolog.

2015. szept. 30. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!