Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Diszlexiás gyerek papír...

Diszlexiás gyerek papír nélkül, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kislányom tavaly volt elsős,és folyton panasz volt rá, hogy lassú. Az persze nem tűnt fel a tanítónőnek, hogy az írása tragédia. Szerinte csak lusta és figyelmetlen. Én kezdtem utána járni,hogy hogy lehetne kivizsgáltatni. Májusban beadtam a Nevtanba egy kérvényt, és az iskolai logopédus megvizsgálta, és azt mondta, hogy diszlexiás. De azt is mondta, hogy ő hivatalos papírt erről nem adhat ki.

Most másodikas a gyerek. Minden órán van tollbamondás, és minden órán kapnak kisjegyet. 10 kisjegy egy nagyjegy. Már van 6 db kisegyese. Hiába mondom a tanítónőnek, állítja, hogy nem tud mit tenni, amíg igazolást nem viszek, hogy ilyen baja van a gyereknek. Egyébként sem érti, hogy mi a bajom,szépen fejlődik a gyerek, már nem 10 %-os az órai munkája, hanem 30 %. És az nem kerül be a naplóba. Hiába magyarázom, hogy a gyereknek iszonyú demotiváló, hogy minden órán ott az egyes a margón. Persze pályakezdő, szerinte ezt így kell csinálni.

A férjem beszélt az igazgatónővel,hogy amennyiben logopédus diagnosztizálta, hogy kell eljárni, azt mondta neki, hogy ugyanúgy, mintha lenne róla papírja. Akkor most nem értem ez a 20 éves kislány miért nem akarja megérteni, hogy egy diszlexiás gyereknek nem adunk minden órán 1-est?

Már utál iskolába járni, és minden nap hasfájásról panaszkodik.

2015. szept. 28. 19:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Már voltam bent. Szépen mosolyogtak, és mondták, hogy megtesznek mindent, amit tudnak. Ez volt 1 hónapja, azóta sincs semmi hírem felőlük.
2015. szept. 29. 22:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Es mas orakon van a kislanyodnak sikerelmenye? Kitartas!!
2015. szept. 29. 22:31
 13/19 anonim ***** válasza:
44%
10-es, ez sajnos nem így megy :( Szakszolgálatnál dolgozom, iszonyúan sok az ellátandó gyerek, kevés a pedagógus, több embert meg nem enged felvenni a klik. Hidd el, mi nagyon szívesen meggyorsítanánk a dolgot mindenkinek, és akár már másnap fogadnánk azt, aki időpontot kér, de annyi gyere jön hozzánk, hogy ez sajnos lehetetlen. Ha naponta tíz szülőnek nem mondom el, hogy nem lehet hamarabb jönni, akkor egynek sem. Mindenki azt kéri, hogy hadd legyen rövidebb a várakozási idő, de sajnos mi ezzel nem tudunk mit csinálni.
2015. szept. 30. 13:09
 14/19 A kérdező kommentje:

Hát ez az, csak a tanítónő (pályakezdő) is egyszerűen értetlenül áll előtte, hogy miért hajtogatom, hogy diszlexiás, és miért nem viszek már papírt róla. Egyszerűen nem fogja fel, hogy nem rajtam múlik.

Úgyhogy ma beszélt a férjem az igazgatónővel. Az meg azt mondta, hogy nekünk van igazunk, ha az iskolai logopédus azt mondta, hogy diszlexiás, akkor bizony az, és eszerint kell kezelni.

Ennek ellenére ma megint kapott egy jegyet, hangosan felolvasva az osztály előtt. Pistike 5, Ferike 4, Annácska 5, Rita 2.

Hát, most komolyan ez a nő normális? Nem érzi, hogy ez milyen megalázó? A gyerekem erre odavágta neki, hogy utállak!

Erre csak annyit mondott, hogy őt az egyáltalán nem érdekli.

2015. szept. 30. 22:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, a többi órán hogy viselkedik a tanítónő a kislányoddal? Nem lehet, hogy egyszerűen nem kedveli? Nem gondolkodtok azon, hogy másik iskolába vigyétek a lányotokat? Ez a helyzet nem jó így. Megalázó, frusztráló és egyáltalán nem mutat a megoldás irányába. Hiába szól neki az igazgató, az órákon nem tud bent lenni, és nem fogja senki megvédeni a lányodat a piszkálódó megjegyzésektől vagy megaláztatástól, amit a tanítónőjétől kell elviselnie. :-(
2015. okt. 1. 10:13
 16/19 A kérdező kommentje:

Valószínűleg nem kedveli, és nem állítom, hogy a gyerek nem szolgált rá. Tüskés, rosszkedvű, beszólogat. Nem az a fajta, aki az iskolai kudarcokat visszahúzódva, magába fordulva kezeli. Inkább sajnos rossz társaságba keveredik, és visszabeszél.

Már az osztályfőnöktől is megkaptam, hogy nincs itt más probléma, csak el kéne magyaráznom a gyereknek, hogy hogy illik viselkedni az iskolában.

Keresünk másik iskolát, de attól tartok, hogy ezek a problémák ott is fenn fognak állni.

Azt látom, hogy a tanárok nem tudnak semmit a diszlexiáról, meg arról, hogy az iskolai kudarcok milyen magatartásbeli problémákat okozhatnak. A gyerek lusta, a szülő nem tud gyereket nevelni. Nem tudom milyen iskolát találok, ahol ezt nem így látják majd.

Sajnos speciális iskola nincs a közelben. A Waldorfon gondolkodom még, de a fizetős iskolákkal kapcsolatban nincs túl sok jó tapasztalatom.

2015. okt. 2. 14:25
 17/19 anonim ***** válasza:

Speciális iskolában ne is gondolkodjatok, a diszlexia nem egy olyan dolog, ami miatt speciális iskolába kellene járnia. Nagyon sok diszes gyerek teljesen jól elboldogul sima általános iskolában, ha megfelelő a tanárok hozzáállása, kellően fel vannak készülve, és kapnak megfelelő segítséget.

Én esetleg még az iskolapszichológust keresném meg (ha van), és kérném a segítségét, hogy egyrészt próbáljon meg ő közvetíteni a pedagógus és köztetek, másrészt hogy a gyerekkel foglalkozzon egy kicsit, hogy fel tudja dolgozni ezeket a kudarcélményeket, harmadrészt pedig jó lenne, ha a pedagógussal is összeülne megbeszélni, hogy hogyan lehetne ezt a helyzetet kezelni - most főleg arra gondolok, hogy hogyan kezelje a gyereket, amíg nincs a kezében az a nyomorult papír. Mert úgy látszik, papír nélkül nem éri meg, hogy a te kislányod egyszerűen másként olvas, mint a többség, ezért nem lehet ugyanúgy osztályozni. És nagyon nagyon fontos lenne, hogy időnként valamiféle dicséretben is részesüljön, ha saját magához képest fejlődött valamiben.

A jegyek hangos felolvasásával meg sosem értettem egyet, a gyerek jegye nem tartozik másra. Ha a legjobbakat kiemelik, azzal nincs gond, de nagyon megalázó, ha a rosszabbul teljesítőket is felolvassák nagy nyilvánosság előtt. Ez nem ösztönző, sőt.

2015. okt. 2. 14:48
 18/19 A kérdező kommentje:

Hát ez az, szerintem is ez igen megalázó.

A speciális iskolán a logopédiai iskolára gondoltam, az van a közeli városban, de szerintem annyi a jelentkező, hogy protekció nélkül tuti, hogy nem kerülnénk be.

Más speciális iskola nincs itt, csak a szellemi fogyatékosoknak, de oda nyilván nem viszem, kb. körbe is röhögnének, hogy oda jelentkeznénk.

2015. okt. 2. 21:56
 19/19 anonim ***** válasza:

Logopédiai iskolába szintén papiral lehet bekerülni ilyet az országos beszédvizsgálo ad hivd fel ökett kérj időpontot ,ők megvizsgálják és adnak egy papirt amiben kijelölik neki azt logopédiai iskolát.de adig is ki kell birni valahogy ,

Mi nekünk is volt hasdonlo problémánk tanáral ,ki kelett birnunk fél évet azal a tanáral .utána át tudtunk menni egy logopédiai suliba .

2015. okt. 3. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!