Felnőttorvoshoz való átiratkozáskor a kartonomat nekem kell kikérnem és átvinnem az új orvoshoz?
Most leszek 19 és át kell jelentkeznem felnőttorvoshoz. A gyerekorvos azt mondta, hogy majd nekem kell átvinnem a papírjaimat, viszont mindenhol azt olvasom, hogy ezeket a papírokat nem adhatják ki, mivel hivatalos iratok.. Most mi az igazság?
A másik kérdésem pedig az, hogy hogy lehet hogy december végén leszek 19, de már most októberben azt jelzi az ügyfélkapum, hogy nincs háziorvosom?
Köszi a válaszokat :) Nekem külön kiemelte a gyermekorvos, hogy majd kapok a felnőtt dokitól egy papírt, amivel visszamegyek hozzá, ők kinyomtatják az egész kórelőzményemet, amit elviszek a felnőtt dokihoz.. Mondjuk én ennek jobban örülnék, mert kíváncsi lennék, hogy néha mégis milyen ellátást számolt el nekem a gyerekorvos olyan napokon, amikor a rendelő közelében sem voltam...
Igen, lehetséges, hogy függőben vagyok, de erről nem kellett volna valamilyen értesítést kapnom?
nekem odaadta és vihettem ahoz a felnőtt orvoshoz ahova akarom :)
viszont ha gyerekorvostól gyerekorvoshoz megy át valaki akkor kell a papír attól a gyerekorvostól akihez akarsz menni és csak arra adhatja oda a kartonodat az első orvos :)
felnőtt orvoshoz ha mész át akkor nálunk simán odaadja és csinállsz vele amit akarsz aztán már :)
Köszi a választ :) Nem, nekem azt mondta, hogy majd akkor adja oda nekem, ha viszek egy papírt a felnőtt dokitól, hogy ő elvállalt.
Viszont azt még mindig nem igazán értem, hogy most akkor már miért nincs háziorvosom?
Hát itt valami nem stimmel. Ha kijelentenek a gyerekorvostól, automatikusan bekerülsz ahhoz a felnőttorvoshoz, akihez te a lakóhelyed szerint tartozol. Ezt a dokik elintézik egymás között.
Ha nem oda akarsz menni, akihez tartozol, akkor el kell menned ahhoz, akihez járni akarsz, ők kikérik a papírjaidat, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!