5 éves gyereknek milyen számfogalma kell, hogy legyen?
A kisfiam problémás,elvittük kivizsgáltatni, nagyjából mindenben rosszul teljesített, bár szerintem csak nem volt hajlandó együttműködni.
Pl.azt írták, hogy a számfogalma nem alakult ki.
20-ig el tud számolni, megismeri képekről, hogy melyik a több,kevesebb. Nem értem, 5 évesen milyen számfogalmat akarnak még?
"bár szerintem csak nem volt hajlandó együttműködni. "
Ez a lényeg - keresni kell olyan közeget, amiben szívesen van, és részt vesz. Ha pesti vagy, írj privit. A számfogalom kérdése 5 évesen elég, amit írtál.
pont 5 éves volt a fiam amikor az óvónők elküldtek minket mindenféle kivizsgálásra, mondván, "valami nem stimmel" a gyerekkel :)
akkor már nem emlékszem hogy volt, most fél évvel később a millióknál tartunk (ő kérdez, én meg nem fosztom meg a választól), talán pár 1000ig számolt, kialakult a számfogalma, összeadott, kivont és ami betett az óvónőknek, hogy elkezdett szorozni és osztani, fejben, de mikor rajzolás volt a feladat akkor kis egyenleteket irkált a saját szórakoztatására. egyébként a számokat leírni is autodidakta módon csinálta.
ugye azt gondolták ebből, hogy autista.
én azt gondolom, hogy hagyni kéne a gyerekeket. tiednek elég annyi matek, gondolom másban meg nagyon ügyes. enyém pl. egyetlen verset vagy mondókát nem tud elmondani (nem túlzok sajnos), nem szereti, sőt utálja, ő meg abban nagyon rossz. ezt kéne elfogadni végre és nem követelményeket felállítani és ráhúzni azokra a sémákra a gyerekeket :(
Sajnos nem véletlen küldtek el kivizsgálásra, több probléma is van,de speciel ezen a számfogalmon kiakadtam. Igaz, nem szoktunk összeadni meg szorozni, de nem gondoltam volna,hogy egy 5 éves gyerekkel kéne.
Közben azt mondta az óvó néni,hogy tapsoljak 3-at, és kérjem meg, hogy tegyen ki annyi ceruzát, amennyit tapsoltam. Ha eltalálja, akkor rendben van. Ahogy írták már mások, számolni lehet 1000-ig, mint ahogy egy mondókát meg lehet tanulni, nem biztos, hogy érti, hogy miről van szó.
Még nem próbáltuk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!