Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16-17 hónaposnak milyen jármű...

16-17 hónaposnak milyen jármű való? A játszótéren egy tricikliért rohant, harcolt, rá akart ülni, sajnáltam, hogy nem engedtem, mert másé és már jött is a kislány sírni miatta.

Figyelt kérdés

viszont van itthon bébitaxija mivel nem gurul rajta önállóan, csak ha én tolom, én meg nemtudok ennyit hajlongani, így nem játszunk vele, szóval úgy látom semi értelme.

kismotorral pláne egyensúlyozni se tudna akkor.

ezek után engem nagyon meglepett, hogy a játszótéren egy picike bébiméretű 3 kerekűhöz odarohant, egyből emelte a kis lábát, hogy ráülhessen, tehát tudta mi az, mire való. olyan kis olcsó, nem biztonságos, mi korunk triciklijéhez hasonlít.

valami ilyesmi

[link]

van értelme venni ilyet, ha amúgyse tud semmivel közlekedni? csak mert láthatóan "él-hal" érte?

csak mert olvastam olyat, hogy követni kell a gyerek érdeklődését, mert ösztönösen tudják mi a fejlesztő nekik, ill az összhangban van pont azzal, ami érdekli őket.

2015. szept. 24. 23:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat.majd jatszobolcsibe is viszem ott is van, hogy nezze a tobbieket. Akkor egyelore kismotorra ruhazok be. Nem gondoltam volna,hogy honapok fognak kelleni mire megtanulja
2015. szept. 25. 10:05
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy hónapok fognak eltelni. Nincs két egyforma gyerek. Lehet, hogy egyszer csak felül rá és megy, minden különösebb átmenet nélkül. Főleg, ha látja a többi gyerektől. Persze nem valószínű, hogy ott azonnal mindenki előtt, inkább otthon, egyedül próbálkozva a látottak alapján.
2015. szept. 25. 10:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, és ne erőltesd! Legyen ott neki a kismotor és hagyd, hogy akkor és úgy játszon vele, ahogy ő szeretne. Ha csak borigatja, tologatja, nézegeti, felfordítja, azzal is tanul. Megismerkedik a méreteivel, súlyával, egyéb tulajdonságaival és könnyebb lesz neki utána rendeltetésszerűen használni is. Persze bíztatni, dícsérni lehet és kell is. Ha már ráül, akkor modhatod neki, hogy lökje magát előre és kormányozzon.
2015. szept. 25. 10:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Én sosem azt néztem, hogy a korához képest mi való neki, hanem, hogy mi érdekli és a képességei szerint mi az amivel kb. biztonságosan tud játszani. Így lett 10 hónapos korában nyuszimotorja, (ezzel a lakásban kezdett játszani, majd motorozni télen :)), 15 hónapos korában háromkerekű motorja, 18-19 hónaposan ilyen háromkerekű pedálosa, mint a képen, és 2 éves kora után futóbiciklije. Most 2 és fél éves, egy kiszuperált lábbal hajtós go-karttal rallyzik a nagymamánál... és lány. :)

Ez így leírva lehet, hogy durván hangzik, de a mozgásigénye és a mozgás képessége folyamatosan kívánta az új ingereket, gyorsan tanult és érdekelte.

Szóval én a helyedben vennék neki egy ilyen kis olcsó tekerőst, rá fog jönni mire való, ha érdekli. Ha meg nem, akkor bármilyen minőségi cucc sem fogja... :)

2015. szept. 25. 13:53
 15/15 anonim ***** válasza:
A 14-ből lehagytam, hogy a kismotor is jó választás amúgy, hogy gyakoroljon és felfedezze, mire való, hogyan tud ő vele legjobban játszani! :)
2015. szept. 25. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!