Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire jó ötlet a tánc mint...

Mennyire jó ötlet a tánc mint mozgás egy kisfiúnak?

Figyelt kérdés

És amúgy hány éves kortól kezdhetnek a gyerekek táncolni? Nem balettra gondoltam, hanem mint pl. a rocky vagy hasonlók. Egy fiúnak nem ciki, ha táncolni jár? Nem tudom, hogy a gyerekeknél hogy megy ez. Csak arra emlékszem, hogy pár éve még a bulikban mi lányok odáig voltunk egy pár fiútól, akik iszonyat jól tudtak táncolni és tudtuk, hogy ők olyan félig-meddig profik is. Szóval gondolom a nagyobb kamaszoknál ez már tök menő, de a kicsiket nem cikizik ezért?

Meg érdekelne, hogy ez, mint mozgásforma, mennyire előnyös. Mindig is úgy gondoltam, hogy valami mozgásra fogom járatni a fiamat, csak minden sportról olvastam jót is, rosszat is, ezért nem nagyon tudtam dönteni, hogy melyik lesz a neki való. A táncról mit tudtok mondani?

2010. márc. 11. 15:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha a gyereknek tettszik akkor miért ne?
2010. márc. 11. 15:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Hű, gratulálok, ha van egy ilyen kisfiad, akinek jó a ritmusérzéke és érdekli a dolog :-) 5-6 éves kortól járhat táncolni, ha van kedve (a balett egyébként jó alapozás és sok kisfiú élvezi). Bármit csinál, lesz olyan, aki szerint az ciki - az öcsém judózott, és volt olyan kisfiú az osztályában, aki azzal a jelszóval izélgette, hogy ha tényleg olyan erős lenne, akkor magától is tudna verekedni, no comment - úgyhogy nem érdemes ennek alapján szelektálni, hogy mások véleménye mi lesz.

Nekem most van egy két és fél éves fiam, aki meg van őrülve a balettért meg a műkorcsolyáért, és ha tényleg akar majd menni, akkor egyáltalán nem fog érdekelni, hogy ez ki szerint ciki. Ha meg elmúlik a lelkesedés, és mégis inkább focizni akar majd, akkor lelke rajta (és akkor sem fog érdekelni, hogy van aki szerint aki focizik az csak bunkó lehet).

2010. márc. 11. 17:23
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Még kicsike, két és fél éves. Egy igazi kis örökmozgó, szerintem örömét fogja lelni a táncban. Persze ha nem tetszik neki, én a világért sem fogom erőltetni. Csak adok rá lehetőséget, hogy kipróbálja. De nekem úgy tűnik, hogy bármit élvez, ami mozgással jár. Ha itthon zenét hallgatunk, már rögtön "táncol", meg nyújtja a kezét, hogy vegyem fel, és táncoljunk együtt :D

De először mozgás címszó alatt úszásra fogom járatni, tavasszal kezdjük, ez mondjuk nem tetszik/nem tetszik kérdése, ebben nem ismerek tréfát, úgy érzem biztonságosnak, ha megtanul úszni.

De remélem a táncot szeretni fogja :) Ha nem, akkor találunk valami mást persze, de sok olyat olvastam, hogy a tánc túl azon, hogy a mozgást fejleszti, bizonyos fokig a gondolkodásra is pozitív hatással van. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz.

2010. márc. 11. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!