Vekerdy műveit kedvelő szülők: melyik a jobb gyermekpszichológiai könyv az alábbiak közül?
Hm, érdekes.
Pont ezt a kettőt kaptam tavaly Karácsonyra,de még nem fértem hozzájuk,nem volt időm.
De ezek szerint érdemes mindkettőt elolvasni.
De gondolom két más téma a könyv, ha az alap ugyan az is.
Nem hiszem, hogy értékelni lehetne hogy melyik a jobb.
Én mindkettőt olvastam, tényleg mindkettő nagyon jó.
A Jól szeretni nagy vonalakban: ismerd meg a gyermeked, támogasd, hogy az lehessen ami, higgy benne. A gyerekek utánzással tanulnak: példastatuálás helyett példamutatás. A szülői hitelesség a kulcs, minden álcázás, hazugság, akármilyen jóindulattal is történne, tévút. A gyerekeknek mese, szabad játék, mozgás, elfogadás, szeretet, dögönyözés, együtt töltött idő kell. A mozgás – nem versenysport – a fára mászás, a futkározás a szabadban nélkülözhetetlen bizonyos agyi pályák kifejlődéséhez. Minden lapja érdekes volt, még úgy is, hogy sokat olvastam már Vekerdy Tamás cikkeit, könyveit, tehát gondolatvilága nem (teljesen) ismeretlen a számomra.
Az Érzelmi biztonság is nagyon jó, de elég sok átfedés van Vekerdy korábban megjelent munkáival, cikkeivel, tehát ha olvastál már tőle mást is, akkor lehet, hogy sok minden ismerős lesz. Ennek oka az, hogy ebben a könyvben Vekerdy előadásait olvashatjuk – méghozzá minimális szerkesztéssel. "Első Vekerdynek" tökéletes, mert elég sokféle témából szemezget, viszont pont ezért nem is megy bele nagyon mélyen ezekbe, de arra jó, hogy felkeltse az érdeklődésed, és beszerezd a többi könyvét is. :) Ezt leszámítva kifejezetten tetszett, voltak benne hasznos ötletek, tanácsok.
Ha csak az egyiket vehetném meg a kettő közül, akkor a Jól szeretni nyerne mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!