Melyik könyv a jobb, hasznosabb?
Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell
c. könyve, vagy Adele Faber, Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje ...Vekerdy Tamás - Érzelmi boztonság? Vagy mindet megvegyem?Hozzám eddig könyv alapján a Gordon elvek állnak legközelebb...Olvastátok már ezeket??
Vekerdyt nem szeretem, de ez persze privát vélemény.
A Beszélj úgy-ot nem olvastam, csak a Testvérek féltékenység nélkül-t, ugyanők írták. Erőltetettnek tartottam, szerintem az élet nem egészen így működik, ahogyan azt ők megálmodják. Az Okosan nevelni tudni kell-lel szintén ez a bajom: szép, jó, szimpatikus elvek, de a gyakorlatban nem mindig működik a szép szó. Legalábbis az enyémnél nem.
Persze olvashatsz könyveket, nem baj az, de fontos, hogy a saját és a gyereked személyiségére tudjad szabni az ott olvasottakat.
Vekerdy-t én sem szeretem, kizárt, hogy bármelyik könyvét is elolvassam.
A másik kettő megvan :)
Az okosan nevelni tudni kell NAGYON-NAGYON jó könyv, ez az, amibe még a férjem is belenéz,pedig őt aztán nem érdeklik ezek a gyereknevelős szakdolgok.
Szerintem ezt minél kisebb korban olvasod el, annál jobb. (a gyereked minél kisebb korában:)
A Beszélj úgy, hogy érdekelje pedig a későbbiekben, óvosástól kamaszkorig lesz nagyon jó!
Kisfiam most lesz másfél éves, remélem nem vagyok elkésve az olvasásával :) már nagyon régóta kerestem, de csak most találtam meg, eddig mindenhol csak a nem rendelhető kategória volt...köszönöm a válaszokat!
Amúgy Vekerdy-t miért nem szereted?
A 3-mas vagyok.
Soha nem volt szimpatikus, mert szerintem bizonyos dolgokban túl engedékeny, másokban pedig feleslegesen szigorú. Egyszer például azt olvastam tőle, hogy kamaszkor előtt nem szabad elvárni, hogy köszönjön egy kisgyerek, hát ez egy bődületesen nagy baromság. Meg ez az egész Waldorf-dolog nekem nem szimpi. Más részről viszont folyamatosan ajánlgatja az anyukáknak, hogy sírni hagyással tanítsák meg a kisbabájukat egyedül elaludni, én ennek is rettentően ellene vagyok.
Én pont fordítva gondolom: szerintem egy kisbabát szeretgessünk, adjuk meg neki a maximális szeretetet, gyengédséget, később azonban - ezeket megtartva - igenis követeljük meg tőle a normális viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!