Rossz lehelet rossz fogtól?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kisfiam hét éves. Mostanában nagyon rossz szájszaga van. Van valakinek ilyen tapasztalata?
Sajnos van egy nagyon rossz tejfoga, amit hok betömtek, hol kiszedték a tömést, de mivel múltkor begyulladt, kiszedték a tömést. Van akinek a kisgyerekének szintén a rossz fogtól volt nagyon erős szájszaga?
Olvastam itt nyitott gyomorszájról, de nem hiszem, hogy az a gond, kiskorában sem volt bukós.
Köszi a válaszokat!
2015. aug. 13. 06:24
1/7 A kérdező kommentje:
Amúgy rengeteg tejet is iszik...
2015. aug. 13. 06:54
2/7 anonim válasza:
Lehet szájszag a rossz fogtól igen.
De miért tömték be ha aztán kiszedték a tömést?
3/7 A kérdező kommentje:
Nem tisztúlt a fog, a tömés alatt benn maradt ételmaradéktól begennyesedett. Kiszedte a tömést, hogy tisztulhasson. Kihúzni nem akarja mert még kb. 2 év mire váltaná
2015. aug. 13. 10:17
4/7 anonim válasza:
Nekünk is ugyanez a gondunk az öt éves fiamnál. Neki is betömték, előtte és utánna sem volt semmilyen kellemetlen szag. De mikor újból nagyon fájt neki, akkor újra kifúrták a fogát, és már nem tömték be neki, hogy jobban tisztuljon állítólag. A doki azt mondta, hogy a lyukat majd benövi az íny, de mióta így van a foga mosni is alig engedi, csak fogpiszkálóval tudom kipiszkálni a kajamaradék egyrészét, mosni egyáltalán nem engedi. Szerintem nálunk biztos ez az oka a rossz szájszagnak.
5/7 A kérdező kommentje:
Ez van egy másik fogánál nálunk is. A lyukon kinőtt az íny, alig tud vele enni. Ha kicsit erősebben mosom neki, vèrzik.
Én sem tudom neki rendesen tisztítani.
2015. aug. 13. 14:30
6/7 anonim válasza:
Vagy szájvíz vagy nenedentes fogkrémmel fogmosás után kenje át a fogait s félóráig utána még vizet se igyon.Xilitet és gyógynövényeket tartalmaz a nenedent tehát le is nyelheti.Szájvízből viszont nincs fluorid mentes tehát arra figyelni kell hogy kiköpje.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. aug. 14. 14:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!