Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz lehelet rossz fogtól?

Rossz lehelet rossz fogtól?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam hét éves. Mostanában nagyon rossz szájszaga van. Van valakinek ilyen tapasztalata?

Sajnos van egy nagyon rossz tejfoga, amit hok betömtek, hol kiszedték a tömést, de mivel múltkor begyulladt, kiszedték a tömést. Van akinek a kisgyerekének szintén a rossz fogtól volt nagyon erős szájszaga?

Olvastam itt nyitott gyomorszájról, de nem hiszem, hogy az a gond, kiskorában sem volt bukós.

Köszi a válaszokat!

2015. aug. 13. 06:24
 1/7 A kérdező kommentje:
Amúgy rengeteg tejet is iszik...
2015. aug. 13. 06:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet szájszag a rossz fogtól igen.

De miért tömték be ha aztán kiszedték a tömést?

2015. aug. 13. 10:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem tisztúlt a fog, a tömés alatt benn maradt ételmaradéktól begennyesedett. Kiszedte a tömést, hogy tisztulhasson. Kihúzni nem akarja mert még kb. 2 év mire váltaná
2015. aug. 13. 10:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is ugyanez a gondunk az öt éves fiamnál. Neki is betömték, előtte és utánna sem volt semmilyen kellemetlen szag. De mikor újból nagyon fájt neki, akkor újra kifúrták a fogát, és már nem tömték be neki, hogy jobban tisztuljon állítólag. A doki azt mondta, hogy a lyukat majd benövi az íny, de mióta így van a foga mosni is alig engedi, csak fogpiszkálóval tudom kipiszkálni a kajamaradék egyrészét, mosni egyáltalán nem engedi. Szerintem nálunk biztos ez az oka a rossz szájszagnak.
2015. aug. 13. 14:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Ez van egy másik fogánál nálunk is. A lyukon kinőtt az íny, alig tud vele enni. Ha kicsit erősebben mosom neki, vèrzik.

Én sem tudom neki rendesen tisztítani.

2015. aug. 13. 14:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Vagy szájvíz vagy nenedentes fogkrémmel fogmosás után kenje át a fogait s félóráig utána még vizet se igyon.Xilitet és gyógynövényeket tartalmaz a nenedent tehát le is nyelheti.Szájvízből viszont nincs fluorid mentes tehát arra figyelni kell hogy kiköpje.
2015. aug. 14. 13:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. aug. 14. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!