Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyivel "jobb", ha a szülőne...

Mennyivel "jobb", ha a szülőnek jár el a keze, mint ha a pedagógusnak?

Figyelt kérdés
A legtöbb szülővel, azt hiszem, előfordult már, hogy tehetetlenségében a gyerek fenekére csapott, még ha nem is ettől reméli a megoldást, csak egyszerűen érezte, hogy eszköztelen maradt a helyzetben. Mégis, ha az óvónővel, pláne ha a tanítóval történne ugyenez (kivéltes esetben, nagyon ritkán), a legtöbb szülő boztasztóan fel lenne háborodva, valószínűleg panaszt is tenne. Miért van ez, mi a különbség pszichológiailag a gyerek szempotjából? Oké hogy a pedagógusnak ez a szakmája, de ő is ember, és 25-30 gyerekhez kell türelmesnek lennie.

2015. aug. 1. 19:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Eddig még senki sem érintette a gyerek szemszögéből a témát. Az ő szempontjából kevésbé káros az "atyai pofon" (vagy anyai kézrepacsi) mint a nevelői?
2015. aug. 1. 22:25
 12/14 anonim ***** válasza:

A gyerek szempontjából nézve (emlékeim alapján) a pedagógustól jobban fáj. De én még akkor voltam gyerek, amikor a pedagógust tisztelték/tük. Ha olyat tettünk, akkor a tőle kapottat követte az otthoni. Most a legkevésbé sem így van, sőt, ha szemtelen a gyerek és a pedagógus csak szólni mer, már a szülők háborognak.

A kérdésre válaszolva, én nem lennék megsértődve szülőként, feltételezném, hogy nem jókedvében adta, hanem mert nyomós oka lehetett. De attól még nem tetszik, régen rossz, ha annyira rossz a gyerekem, hogy pedagógiai eszközökkel nem kezelhető.

2015. aug. 1. 22:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a szülőnek kellene megnevelni a gyereket, a pedagógusnak meg tanítani. Nem ugyan az a kettő.Bár ez csak az én szerény véleményem.
2015. aug. 19. 17:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Pistike szülei elfoglaltak, ezért egyszer a nagyi megy be szülői értekezletre. A tanár panaszkodik a gyerekre; fizikából, matematikából nagyon gyenge, lehet, hogy meg kell buktatni. A nagyi kérdezi: van jobb jegye is valamiből Pistikének?

- Igen, - feleli a tanár. - Magatartásból pl kitűnő. Nagyon jó gyerek szófogadó, jószívű.

- Aha! - Így a nagyi. - Amire én tanítom, abból kitűnő, amire maguk, abból megbukik...

2015. aug. 20. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!