Havi plusz 60 ezerből mit vennél a gyerekeknek?
A sztori annyi, hogy jövö èv márciustól lesz havi plusz 60 ezer ft-om, ami nem kell semmire. Èrtem ezalatt, hogy sem rezsire, sem kajára, semmire sem kell. Úgy döntöttem, egy èvig minden hónapban a gyerekekre költöm. Kicsit kompenzálni szeretnèm nekik az elmúlt èveket, ( apa itthagyta őket, beteg voltam, őket műtöttèk, kórházi kezelès, új pár, kistesó, rengeteg költözès) mert iszonyat lelkiismeretfurdalásom van. Nem èn tehetek róla, mert apuka lèpett le, egyedül hagyva kèt súlyos beteg gyerekkel, mert ő pènzt nem áldoz rájuk. Szóval ez az indok.
Szeretnèm kifesteni a szobáikat, leparkettázni, faltetoválást, pár új bútort, ruhákat, cipőket, nyárra hatalmas medencèt, kiskutyát. De ezeket amúgy is megkapnák. Talán a medence nem fèrne bele, de a többi amúgy is tervbe van.
Abban szeretnèm a segítsègeteket kèrni, hogy szerintetek az ilyen korú gyerekek mire vágynak, mire lehet szüksègük, mikre vágyhatnak? Eddig ezeknek nem igazán adhattak hangot, így hiába kèrdeznèm őket, hozzászoktak, hogy nem lehet. Túl sokba kerültek a kezelèsek, műtètek, ès sajnos nem tellett rá. Így ezt a gátlást nekem kell feloldanom.
9, 8, 5 ès 2 ès fèl èvesek. A legkisebb fiú, a többi lány.
Fèlre ne èrtsetek, nem provokálni, dicsekedni, nagyzolni akarok. Csak tanácsokat szeretnèk kèrni, akár abban, hogyan kezeljem lelkileg ezt, akár abban, mit is kaphatnának. De szívesen vennèk bármi nemű hozzászólást, tanácsot, ti hogy látjátok a dolgokat.
Köszönöm.
Egy kicsit olyan érzésem van, hogy saját magadnak okoznál örömet a vásárlással elsősorban. (Hasonlóan, mint amikor pár hónapos csecsemőnek vásárolnak, ott is inkább a szülőé az öröm, ő még egy botnak is örülne.)
Arra nagyon odafigyelnék, hogy ne adjam át azt a mintát, hogy ha szomorúak vagyunk, akkor vásárlással tegyük boldoggá magunkat. Aki ilyen szemléletben nő fel, annak soha nem lesz elég a fizetése és szépen csúszik bele a hitelspirálba. Áruhitel, személyi hitel, stb.
Természetesen költs rájuk, de inkább élményekre és SEMMIKÉPP ne legyen kiemelve számukra, hogy "na, most van erre pénz, ezért tudtunk ide eljönni".
A pénz nagyobb részét én félretenném tartaléknak. Ennyi gyerek mellett (de még gyerek nélkül is) szerintem alapvető, hogy képezzen tartalékot az ember. Ha filléreket, akkor annyit tegyen el, de ne a legyen a mentalitás, hogy addig költjük a pénzt, amíg van.
Hosszútávon pedig valóban azzal járnának jól, ha a tanulmányaikba fektetnél be. Vásárolj belőle inkább államkötvényeket, az kockázatmentes befektetés. Nekik pedig esélyük lesz a későbbiekben jó iskolára, jó magántanárra (ha szükség lenne rá) - majd jól fizető munkahelyre.
Mert felnőttként, rossz végzettséggel nagyon nem fogja vigasztalni őket, hogy kisgyerekként volt falmatrica meg társai.
Én a jövőjükbe fektetném be, nem csapnék a sejhajára a pénznek most.
Az általad felsorolt festést, bútorokat, egyebeket is ebből fizeted, vagy azok másból lesznek? Mert az sem evés pénz.
Amúgy ne gondolkodj nagy dolgokban. A kiskutya jó ötlet, de medencéből 4 ekkora gyereknek elég a 10000 forint körüli 2.45 méter átérőjű körmedence, vagy max az egyel nagyobb, de azt meg már öröm töltögetni, takarítani.
Én talán egy trambulinba fektetnék még be. Sokáig jó, mi most vettünk 3 méteres Spartant 43000 forintért. Nem csak játszani remek, mozgásfejlesztésre is nagyon jó.
Nem hiszem, hogy nagyon jó ötlet lenne ez az 1 évig csak rájuk költöd dolog. Hozzászoktatod őket, aztán megint jön a nem fér bele.
Szerezzétek be ezt a pár extra dolgot, aztán éljetek kicsi lazábban. Akkor bele fog férni egy-egy grillezés, fagyizás, ha kedvetek van valamilyen programhoz, akkor meg az, ha kinövik a cipőt, akkor meg nem csak az árat kell nézned, ha valamelyik táncra, zenére akar járni, akkor járhat.
Sajnos havi plusz 60000 Ft azért nem elég mindenre.
Igazatok van. Èlmènyek kellenènek.
Nem, a festèst másból fizetem.
Tartalèkunk most nincs, ebben is igazatok van, fèlre kène tenni. Ruhát kapnak, az kell, meg pár társas, de akkor rátok hallgatok, nem szórom el.
A hegek miatt nem merek levetkőzni. Mèg nagyon csúnyák. De idővel ezt fizeti a tb, mármint az eltüntetèst. Majd akkor tengerpart, egyenlőre a kicsi nem is igazán mehet napra, sajnos olyan gyógyszerei vannak.
A trambulin 2 hiperaktív gyerek mellè nagyon jó ötlet.
A bicaj is, görkori is jó, ilyenek nincsenek.
Nem mondom, hogy meg van mindenük, de nem nèlkülöznek.
Ez a havi 60 pedig úgy annyi, hogy 30 körül emelett fèlre tudok tenni mostmár.
Nem vagyok depis vagy szomorú, ès utálok vásárolni. Nem ezzel kompenzálok. Èn nèzelődni szeretek, azt is max a neten.
Köszönöm mindenkinek a választ, jó ötleteket, tanácsokat adtatok, igyekszem megfogadni.
Ja, mèg annyi, hogy jövőre veszünk egy másik házat, plusz van a miènk, plusz egy öröklött ház, szóval ez sem gond. Egyik sem hiteles, nincs is hitelünk. De ezek a házak ingyen vannak....szocpolos lesz az új, a mostani is az, költeni nem kell rájuk.
De a tanulás rengeteg pènz, valószínű arra fogunk fèlretenni.
""szocpolos lesz az új, a mostani is az"
nem okoskodni szeretnék, csak hogy ne ringasd magad hiú ábrándba, nem kaphatsz még egyszer szocpolt, na meg az egyébként is akkor lehet felvenni ha nincs ingatlanotok, nektek meg ezek szerint nem is egy van. szóval szocpol nélkül tervezz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!