Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel büntetnétek egy három...

Mivel büntetnétek egy három és fél éves kisfiút, aki egy egész guriga wc papírt egyben tömködött bele a wc-be?

Figyelt kérdés

2015. júl. 20. 18:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%
Semmivel.
2015. júl. 20. 21:28
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

Ha nem annak ellenében tette, hogy már százszor elmondtátok neki, hogy nem szabad, akkor nem büntetném.

Három és fél évesen nem gonoszságból tesz ilyet, hanem mert épp felfedezi a világot és kísérletezik. Ha ezért megbünteted, csak szorongani fog tőle. Beszélgetni kell, nem büntetni.

Szerinted érti, hogy miért kellett a sarokba állnia?

Engem egész óvoda alatt egyetlen egyszer büntettek meg, pedig csak ugyanazt csináltam, mint a többiek: kiszedtük a földet a virágládából, és a kis galacsinokat szétkalapáltuk az kezünkkel. A mai napig emlékszem, milyen mélyen megbántotta az igazságérzetemet a büntetés, hiszen én nem is tudtam, hogy rosszat csinálok.

Ja, és egyébként nem vagyok híve a liberális nevelésnek, meg annak, amikor ötvenszer kérjük meg a gyereket szépen ugyanarra, de ilyen esetben büntetni szerintem nem célravezető.

2015. júl. 20. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Mint tudjuk a gyermeknevelessel fogl. könyvekböl, ennyi idös gyerek nem azert csinal "rosszat", hogy neked rossz legyen, tehat nem is büntethetö, azaz sarokba sem javasolt allitani! Sarokba allitassal azt ered el, h büntudata legyen, de a mit-miertek meg nem tudatosulnak benne. Mint tudjuk mindannyian (hiszen itt mindenki milyen okos :DDD ), nagyon sokszor kell elmondani egy-egy gyereknek egy-egy dolgot, mire "jol" csinalja es abbol latod, h eljutott addig a fejlödese, h mar kepes jol csinalni. Ahogy a jarast seme gy nap alatt tanulja meg, az ertelmi kepessege is fokozatosan fejlödik. Mint mindannyian tudjuk, a gyerekek alapbol megfelelni akarnak, ezert törekszik a gyereked neked megfelelni, es emellett nagy a kivancsisaga, kiprobal dolgokat es igy fedezi fel a vilagot. Mint Edison a villanykörtet, ujra es ujra kiprobalja az uj dolgokat, mig felfedezi.

Pelda: emlekszem arra a pillanatra, amikor a gyerekem megertette, miert vam szükseg evökere. Eleinte eszre Sem vette, majd eszrevette, h csak neki van az asztalnal, ezert allandoan eldobta, en kitartoan ujra es ujra elmondtam, es persze evöke helyett mas rossazbb polokat hasznaltam e celra, es ahogy akkor ramnezett, mar tudtam, h megertette, akkori evesnel rajta is volt. De következö evesnel ujra... akkor megint mondogattam, miert, es mintha elöbb ertette volna meg...stb. Tehat fokozatosan tanul meg dolgokat es vannak visszaesesek.

A vece amugy is nagy sztar, vecepapir ügyben en azt szoktam mondani a kicsit nagyobb gyerekeknek, h "ennyibe kerül, ha ezt tizszer eldobod, az ennyibe, es ezen a penzen vehetünk ezt es ezt vagy ujra vecepapirt, mert eldobtad". 3 es fel evesen ezt meg nem hallgatja vegig a legtöbb gyerek es meg sem erti, igy marad az adagolas es azert diohejban tajekoztatni, h penzbe kerül. Kicsit kesöbb mar el lehet kezdeni, en ilyen formaban kepzelem: "Nezd csak, itt ez a penz, ezt adom a boltba, amiert ilyen vecepapirt Kapok. Most beledobtad, meg egy ilyent kell adnom. De ezen a penzen vehetünk kisautot is. Mit szeretnel, hova tegyük ezt a penzt? Kisautot vegyünk, vagy beledobod a papirt es uj vecepapirt?"

2015. júl. 20. 22:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Meg egy 5let: ha eldugul es pl. a ferjed csinalja meg, azt lehet ugy intezni, h kezeben a könyvvel elkezdene olvasni (vagy delutan amikor jatszana vele), es hivod megjavitani a vecet, akkor a ferjed mondja neki: "mivel a vecepapir benne van, ki kell szednem , ezzel foglalkoznom, ezert most nem tudok olvasni/jatszani". Utana is, "latod, ennyi idöbe tellett, pedig milyen szivesen jatszottam volna", "ha legközelebb nem dobod bele, tudunk jatszani, ha beledobod, ujra meg kell javitanom es nem tudok jatszani"...stb. Nem feltetlenül jut el hozza, de hatha, mar lehet probalkozni.

13.

2015. júl. 20. 22:34
 15/15 anonim ***** válasza:
33%

jajjjj-én mivel "büntessem" a kislányom.állandóan szétkeni a kakát az ágyában,meg belenyúl a pelusba.

lehet hogy nekem is ilyen drasztikus módszer kellene,mint ahogy az első irta :-) ????

nálunk marad az irgum-burgum,ilyet nemszabad,gusztustalan dolog

2015. júl. 21. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!