Nagyjából mennyi idő alatt alakul ki a tipegésből a "rendes" járás?
Kíváncsiságból kérdezem csak, nem azért, mert aggódnék.
3 hete tette meg az első lépéseket. Most már 4-5 métert lesétál, lassan szűkül a terpesz szélessége is.
Mennyi idő, amíg a gyerekek a "normális" séta mozdulatsorával tudnak haladni? Tehát nincs oldalra emelve a kar és zárul a terpesz.
szerintem amíg telitalppal lépnek, addig nem lez normális járás.
olvastam olyat, hogy ez lenne a természetes járás, csak a civilizációban megjelentek a cipők, így az deformálta a járást. az MBT cipők pont ezen a régi ősi alapelvek szerint gyártják a cipőket, amik állítólag a gerinctartás végett a legegészségesebb lenne.
napjainkban is van egy törzs, aki még telitalppal lép.
nos, ebből következtetve, a cipőhöz való hozzászokás fogja kialakítani a "rendes" járást, ahogyan mi megyünk, először sarokkal lépve, utána a talp többi része.
14 hónapos. Most már szétdobált lábakkal futásszerű mozgást is végez. A vállai hátrafeszítve, a karjai enyhén oldalra kiemelve (gondolom így egyensúlyoz). Küszöböt át tud lépni, egy hete ez még nem ment neki.
Rólam azt mesélte anyám, hogy a későn kezdő, gyorsan tökéletesítő típus voltam. Másfél évesen indultam el, egy hét múlva már stabilan jártam. Unokára ezért nem tudott mit mondani, ő picit korábban kezd mindent (hozzám képest) de lassabban "tökéletesíti".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!