Milyen sűrűm eszik édességet és miket a 2 - 2,5 éves gyereketek?
Szia!
Nekem még csak 1,5 éves a kislányom, próbálom óvni az édességektől, de ezeket eszi (ezek sztm még az adható kategória): túrórudi (ez a nagy kedvence), krémtúró, joghurthab, túrókrém, gesztenyepüré, pudingok. Tehát azért csokit, cukorkát, nyalókát nem adok neki.
Enyém 2,5 de allergiás, ezért a tejdesszertek, joghurtok, túrórudi, csokik nincsenek listán...
Sütök kuglófot, sütit, boltiból kakaókrémes kekszet kap, meg háztartási kekszet is.
Minden nap eszik valamit ezekből, de nem nagy adagokat, nem is szereti annyira, inkább ropit, pogácsát, sajtos tallért kér...
Szia!
Nálunk is a sláger a Túrórudi.
De imádja az össze tejterméket:joghurtok ,túrókrém,tejbe rizs,puding,Kinder szelet,Geszti rudi(belseje gesztenyés)..., és szoktam venni még Dörmi macit, babapiskótát(ami cukrozatlan kívülről!), Győri zabfalatokat, háztartási kekszet,pék sütiket(fánk,kakaós csiga,bukta...) és ha néha sültök sütikből. :)
de próbálom mindig keverni,hogy ne minden nap édeset egyen,gyümivel és sós ropogtatnivalóval:kukorica pufi,buláta,köles golyó,Korpavit,perec,kifli,pogácsa...
21hónapos kislány anyukája
A lányom 22 hónapos
Nagy sláger a túró rudi, dörmi maci, kinder csoki (ezt max 1-2 hetente kap)
Igyekszem elkerülni, hogy minden nap ezeket falja, így kb 2 naponta kap valami édességet, bár nem mindig, mert van,hogy őrületes hiszti megy a túró rudiért és a végén beadom a derekam. :))
Szinte minden nap eszik - valamelyiket ezekből:
túró rudi, puding, Dörmi maci, tejszelet. Ennél "durvább" :-))) édességeket nem kap, de én ezt is soknak tartom. Csak azért kapja, mert nagyon válogatós és ha nem kapná, lenne olyan nap, amikor alig lenne valami a pocakban. (Sajnos nem az édesség miatt válogatós.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!