Elsős gyermekkel rendelkező anyukák, mennyit gyakoroltok a gyermeketekkel naponta?
A Tanítónénink az őrületbe kerget a gyakorlással.Minden du megyek a fiamért,és MINDÍG van hozzáfűznivalója a gyakorláshoz.Miért nem olvasott tegnap kérdezi.Mondom tegnap a mamával tanult,mert nála volt.Azt mondja,hogy a mamával is gyakorolhatott volna.Mondom erre,hogy hát 4 gyerek volt vele valszínűleg azért nem olvasott vele.Nem hagyhatunk ki egy napot,mert más elfoglaltságom van?Minden nap megkérdezi,hogy ki gyakorolt tegnap.
Tegnap meg az volt a problémája,hogy ferdén írja a d betű szárát,gyakoroljuk többet.Már az agyamra megy.
Hozzáteszem,hogy a gyerek sorozatosan 100%-os felmérőket ír matekból,és írásból, és az olvasása is 5-ös.A félévijében csak a tesi és a magatartás és a technika volt 4-es.
Meg az olvasás,hogy nem mindíg megy neki tökéletesen.Én nem olvastatom soha az olvasókönyvből,idegen szöveget olvastatok vele,hogy a suliban az látszódjon ahogy valójában olvas.Megtehetném én is mint más szülő,hogy előre olvastatja a könyvben a gyereket,hogy a suliban jobban menjen.De ezekhez ne mérje azt aki először olvassa a szöveget.Ha 3x elolvasna akkor ő is szinte kívülről mondaná.
Vegyem tudomásul,hogy nagyon okos,csak nem aknáz ki minden lehetőséget a gyerekem,mert akár kitűnő is lehetne,ha többet gyakorolnánk vele.ÁÁÁÁ.....
Most akkor én vagyok nemtörődöm szülő,mert csak hétvégén szoktunk 1-2 órát gyakorolni.Egyébként hétköznap a házit is együtt írjuk,mert nem napközis.
Nem az a fajta szülő vagyok akinek hiába beszél,de szerintem már úgy tűnök neki.De akár mennyire szeretné,ha pénteken szól,én akkor sem tudok neki hétfőn egy új ,teljesen megváltozott gyereket iskolába küldeni.
Na mindegy,ha legközelebb beszélünk akkor mondom neki,hogy fogadja el ilyennek,mi is ezt tettük.Nyugodtan büntesse,nem áll meg a föld a forgásában.Majd a saját gyerekét úgy nyúzza ahogy akarja.
Tényleg mondta is,hogy a lánya hasonlít a fiamra természetben,ha mégegyszer csinálhatná nem így nevelné ahogy tette.Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!