Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság 4 évesnél....

Szobatisztaság 4 évesnél. Kicsit bűntudatom van, de csak így működik. Van valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés

3 éves korától szobatiszta nappalra. De éjszaka még mindig bepisil, 4 évesen is. Az a baj, hogy hiába vacsizunk és iszik olyankor, bebújunk az ágyba és még ha nem alszik 9-10 órakor, akkor kér kakaót/teát. 3-4 dl-t is megiszik.

Kipróbáltam, ha utoljára vacsinál kap inni és utána pisil és aztán már később nem kap inni, akkor szárazon ébred. Csak olyan rossz érzés, hogy kér a gyerekem és nem adok neki :S Viszont reggel büszke magára, hogy szárazon ébred.

Maradhatunk ennél a rendszernél vagy ha kér inni inkább adjak neki későn is és majd megérik arra, hogy felkeljen éjjelente, ha pisilnie kell?

2015. jún. 24. 09:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Jajj az egy tortúra. Én is 4 éves voltam, mikor elhagytam a délutáni alvást. Tisztán emlékszem, ott unatkoztam betakarva abban a vacak fém kinyithatós ágyban, néha sutyorogtam más, "nem alvós" gyerekkel, unalmamban pisilni kéredzkedtem ki, forgolódtam, utáltam az egészet.
2015. jún. 24. 11:23
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
En is detto. 40 vagyok de meg mindig elenken emlekszem ra ahogy bamulom a plafont.
2015. jún. 24. 11:28
 13/20 A kérdező kommentje:
:D De cukik vagytok! :D
2015. jún. 24. 11:53
 14/20 anonim ***** válasza:
90%

Én 35 vagyok, és én is emlékszem. :D

Azt szerettem amikor előbb értem jött a nagymamám, és nem kellett végigkínlódnom az alvásidőt.. :)

Az eredeti kérdésre válaszolva, én sem bírnám ki az éjszakát ha este 10-kor még 3-4 dl folyadékot innék, ki kellene mennem. Ő viszont még kicsi ahhoz, hogy ráébredjen időben, és kimenjen, én sem adnék neki már ilyenkor. Esetleg próbáljatok valami más szertartást kialakítani helyette.

2015. jún. 24. 12:21
 15/20 anonim ***** válasza:
Off: Az én 4 évesemet is este 10 körül lehet letenni aludni. Délután is alszik, viszont mi nem tudjuk elhagyni a délutánit, mert ha akkor nem fekszik le, nagyon nyűgös... szóval nem feltétlenül az a megoldás hogy hagyják el a délutáni alvást (én biztos hogy nem fogom).
2015. jún. 24. 12:25
 16/20 anonim ***** válasza:
ebresztd fel egy ora alvas utan, ne hagyd delutan orakig aludni. Akkor almos lesz estere.
2015. jún. 24. 12:41
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez csak hétvégén megvalósítható.... de egyébként engem nem zavar hogy későn fekszik.
2015. jún. 24. 13:46
 18/20 anonim ***** válasza:
Az éjszakai ivás csak egy megszokás. Szerintem 1-2 hét alatt le is tesz rola :)
2015. jún. 24. 15:32
 19/20 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Elolvastam néhány választ és nem értek egyet.

Szertartás ide vagy oda,de a gyermeked kér inni és nem adsz neki?? Hűha... Erre nem akarok reagálni.

Ha nem adsz neki innivalót persze,hogy nem pisil be. De nem azért "szobatiszta" mert érett rá, hanem azért mert nincs mit kipisilnie. Ahogy írtad is ha iszik pisil.

Szobatiszta akkor lesz,ha lefekvés előtt iszik vagy sem nem pisil be. Tudja tartani,vagy felébred arra,hogy pisilnie kell.

Én soha nem értettem azokat,akik azért nem adnak este a gyereknek inni,hogy ne pisiljen..

Az én fiam 5,5 éves. Már teljesen szobatiszta. De nem így lett az. Eleinte sokszor bepisilt. Vagy 2-3 hétig minden este. Eleinte fel sem ébredt rá, utána már igen. És szép lassan megtanulta,ha az a bizonyos érzés van felkel és szól,hogy pisi van.

Szerintem más módon próbáld meg ezt áthidalni. Amúgy meg semmiről nem vagytok elkésve.

2015. jún. 24. 19:15
 20/20 anonim ***** válasza:

" a gyermeked kér inni és nem adsz neki??"

Azt lehet tudni hogy tenyleg szomjas vagy csak ragaszkodik egy hulye szokashoz.

2015. jún. 24. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!