Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiam "lányos" dolgokat...

A fiam "lányos" dolgokat csinál. Mit csináljak, bosszankodik a család?

Figyelt kérdés
a másfél évesem szeret főzni, bepakolja a mosógépet, vasal...stb. és én erre még rá is segítek azzal, hogy veszek neki kicsi konyhát, babát, ruhákat neki amibe tudja öltöztetni... apósom szerint nem szabadna ilyen lányos dolgokkal játszania, ez nálatok is gond? mit csináljon, ha ezt látja tőlem nap mint nap? az apját nem látja barkácsolni, szerelni, velem van egész nap. nem fogom ezért rászoktatni a bob a mesterre..
2010. márc. 1. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj, ha utánoz téged, de ettől még nyugodtan vehetsz neki fiús játékokat is, azt is hagy szokja. Ilyen kicsiknek még mindegy mi a játék, csak kösse le.
2010. márc. 1. 20:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen "működik" a kisfiad!Azt csinálja amit lát tőled/tőletek.Minden hasonló korú gyerek ezt csinálja ha fiú,ha lány....
2010. márc. 1. 20:52
 3/10 anonim ***** válasza:
97%
Miért baj az, ha egy kisfiú segít, "főz", "takarít"? Ezek a tevékenységek nem "lányos"dolgok, a férfiak is meg tudják csinálni, egyáltalán nem baj, ha egy fiúgyerek is megtanulja. Gondolom, vannak körülötte fiús játékok is, azokkal is játszik. Szerintem egyáltalán nem baj, ha egy kisfiú lányosnak tartott tevékenységeket is csinál, a kislány meg fiúsat. Az, hogy babát öltöztet nagyon fejleszti a kézügyességét is, nem csak jó játék :))) Szóval egyáltalán nem baj, ez csak egy régi beidegződés,hogy egy fiúnak csak szerelni, építeni, autózni szabad, a kislánynak meg babázni.
2010. márc. 1. 20:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek játszik, ez a dolga. Gőze nincs arról se, hogy ő maga fiú vagy lány, nemhogy arról, mivel szabadna játszani az 50-60 éves nagypapa szerint. Más világban élünk már, a fiúnak is kell főzni, mosni, vasalni, és a lányoknak se árt meg, ha tudnak a szerszámokkal bánni. Főleg, ha a gyerek csak az anyját látja, akkor mégis kit utánozzon?
2010. márc. 1. 20:57
 5/10 A kérdező kommentje:
persze vannak fiús játékai, hatalmas dömper, autók, építőkockák, én nem is veszek ilyet, mert a nagyszülőktől csak ilyet kap. azért kap tőlem meg "lányos" dolgokat, mert én látom, hogy szívesen matat az edényekkel, akkor miért ne legyen neki saját konyhája, vasalója, babája (a baba egy szőke waldorf kisfiú-baba) azt nem értem, hogy a férfiak miért írtóznak ennyire attól, hogy a kisfiú ne csináljon ilyesmit? ettől biztosan nem lesz "meleg", ettől rettegnek? annyira bosszantó!
2010. márc. 1. 20:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Na, ha ettől meleg lesz, akkor megeszem a kalapom!

Az én fiam 3,5 évesen babázik, sőt meg is szoptatja! Sokat főz, lányokkal játszik a bölcsiben.

A gyermekek azt csinálják, ami tőlünk látnak. Nézd meg, ha nekiállsz főzni, ő is előveszi az edénykéit. Én be szokta vonni a munkába, nagyon élvezi, mosógépet ki-be pakolni, tésztát megkeverni. Apró dolgok, de neki ez élmény.

Hidd el, ettől nem lesz identitás zavara, hiszen sok lán játszik autókkal is...

2010. márc. 1. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Másfél évesen a fiam szerelmes volt a mosógépbe:-))

10 éves, már fűti a csajokat, de karácsonkor együtt sütöttünk sütit, játszik az 1 éves hugával.

Amúgy engen baromira nem érdelek, hogy mi lesz, ha nagy lesz, csak boldog legyen.

2010. márc. 1. 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!nincs semmi baj, mondjuk reszemröl biztos nem vennek se babat se minikonyhat mosogepet egy fiunak, de ezt meg te erzed. az en kisfiam is szeret mosni, fözni, söt sütni imad, nagyon ügyesen tud mar linzer karikakat meg allatfigurakat szaggatni, ha megsült együtt diszitjük :)Ha babazni akar rengeteg plüsse van azokbol valogat es ezerrel eteti pelusozza altatja takargatja, ez termeszetes mert ezt latja es ezt eli at.
2010. márc. 2. 00:17
 9/10 anonim válasza:
100%
Az én fiam 7 éves és nemrég mondta, hogy vegyünk neki egy babakonyhát, mert szeretne benne főzőcskézni. Egyébként meg nap mint nap autóversenyeket játszik a számítógépen.Szerintem semmi rossz nincs ebben. Egyébként mikor megszületett a kis tesója, akkor Ő is babázott, ugyanazokat csinálta, amit én, de ez már elmúlt nála.
2010. márc. 2. 08:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok, egyébként óvónő. Még az ovisok is szoktak játszani a babakonyhában! erre is szükségük van az egészséges személyiségfejlődéshez. A mai fiúkat már nem úgy neveljük (szerintem szerencsére), hogy ők csakis fiús dolgokat csinálhatnak. Már mások az elvárások! Egy fiúnak, férfinak nem kell hogy kemény, soha se érzelmeit kimutató emberke legyen, jó, ha már pici korában azt szokja meg, hogy igenis attól nem lesz kevésbé férfi, hogy esetleg besegít a női munkákba is. Ugyanígy a lányok, asszonyok se lesznek attól kevesebbek, ha ki tudnak cserélni egy égőt vagy be tudnak csavarni egy meglazult csavart. Ettől még a nemi identitás nem fog rossz irányba eltolódni!
2010. márc. 2. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!