Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá anyámat, hogy...

Hogy vegyem rá anyámat, hogy gyakoroljon a gyerekkel, vagy legalább hagyja békén?

Figyelt kérdés

Kisfiam most volt elsős, és kiderült, hogy diszlexiás. A logopédustól kaptunk is könyveket, hogy azt csináljuk, már ha van kedve. Szerencsére van.

Anyám vigyáz rá a nyáron, reggel viszem, este hozom. Nem vagyunk túl jóban, ezért én el sem mondtam neki, hogy ez a probléma van. Eleinte mondtam neki, hogy ki vagyok akadva a tanárra, hogy folyton bántja a gyereket, aztán csak az volt a válasza, hogy ne mindig másban keressem a hibát, hanem inkább szálljak magamba. Szóval most inkább már nem mondok neki semmit. Örülnék, ha a nyarat meg tudnám oldani nélküle, de sajnos nem megy.

Tegnap már úgy fogadott, hogy mennyire nem tud írni ez a gyerek, hogy én nem szégyellem-e magam, miért nem gyakorolok vele. Erre már csak kibukott belőlem, hogy diszlexiás.

Ma vittük a könyvet, hogy gyakoroljuk. Délután azt is megkaptam, hogy ez a logopédus egy h.ügye, mert ezek a feladatok elölről kezdik az abc-t, és a gyerek tud olvasni, neki nem kell ez a könyv. Ő nem hajlandó rá. Inkább lemásoltatott vele egy 3 oldalas mesét. Ezen totál kibuktam, ez egyenes út afelé, hogy elvegye a kedvét az egész tanulástól. Nem kellene a gyereket egész álló nap ilyenekkel zaklatni a nyári szünetben.

Nem értem, hogy miért nem képes elfogadni, hogy nem azért nem ír szépen a gyerek, mert én sz.ar anya vagyok, és a logopédusnak mégiscsak ez a szakmája?

Én már úgy kibuktam rajta, hogy szívem szerint nem is vinném hozzá soha többet a gyereket.

2015. jún. 18. 22:42
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Ja, és 2 hete kaptuk meg a diagnózist, múlt héten vettem meg a fejlesztő könyveket, szóval nem igazán álltunk még neki, de a gyereknek tetszenek a könyvek.
2015. jún. 19. 21:20
 12/12 anonim válasza:

"Pontosan azért nem avattam be a dologba, mert folyton kritizál, hogy szarul csinálok mindent. Erre is csak az volt a reakciója, hogy minek szültem 34 évesen gyereket, magamra vessek, ha szültem volna 20 évesen nem lenne ilyen problémám. "

hát ez a baj. ezek szerint nem csak a diszlexiával kapcsolatban viselkedik így.

nem akarok semmit mondani anyukádra, de sajnos muszáj: anyukád az előző rendszerben szocializálódott, megkeseredett, buta nagymama mintapéldánya.

de a gyereked tanára is roppant értelmesnek tűnik.

igazából a gyereknek az tenne a legjobbat, ha minél kevesebbet időt töltene a nagymamával.

2015. jún. 25. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!