Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen létezik? Hallják a...

Ilyen létezik? Hallják a babák a pocakban az anyuka hangját és tudatalatt emlékezhet rá?

Figyelt kérdés

A pàromnak van egy 4 éves kislánya, aki szinte az első pillanattól fogva bújik hozzàm, jàtszik velem, mesèl....stb.

szinte mintha az anyukàja lennèk, aki egyèbkènt nincs neki, mert a pàrom özvegy. Külsőre nem hasonlítok a nèhai nejre, de màr többen is mondtàk, hogy àllítólag nagyon egyforma a hangunk. Mintha csak őt hallanàk. Lehetséges hogy ilyen tudatalatti módon a kislàny ezért is húz hozzàm? Ezért vagyok neki szimpatikus? Egyébkènt nagyon nyitott kislàny, bàrkivel csacsog, de nekem màszik folyton az ölembe, jön nekem segíteni, reggelente telefonàlni kell nekem, hogy èbreszthessen...stb. nem gondolnàm ezt àtmeneti rajongàsnak, hogy èn vagyok az új és majd elmúlik, mert màr fél éve tart a dolog. Vagy mégis csak erről lenne szò?

egyébként a kis tündér nem is ismerte az anyukàjàt. 2 hónapos koràban halt meg

előre is köszönöm a választ!

2015. jún. 13. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Minden gyerek ismeri az anyja hangját, ez nem különlegesség, biológiai tény. Ha hasonlít a hangod akkor igen, lehet ez egy plusz vonzalom oka.
2015. jún. 13. 09:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem csak simán kitöltöd az anyukája szerepét, amire ösztönösen vágyott. Nem hinném, hogy a hangod miatt.
2015. jún. 13. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Magzati és újszülött korban a rövidtávú memória (amiből a hosszútávúba átépülnek az emlékek) nagyon fejletlen még.

Nem véletlen, hogy általában csak 2-3 éves kortól vannak emlékei az embernek, az azt megelőző időszakról nincsenek. Ugyanis olyan ütemben fejlődik az agy, hogy ez az átstruktúrálódás nagyon sok mindent kisöpör.

Ezért 4 év alatt biztosan törlődik minden ilyen, ismételt bevésés nélküli emlék.

Egyszerűen te töltöd be az anyai szerepet, ezért vonzódik hozzád a kislány.

Pont úgy, ahogy az örökbefogadó szülőknél is azonos kötelék jön létre, mint a vér szerintieknél. A hangszín azonossága véletlen egybeesés, nem ok-okozat.

2015. jún. 13. 09:37
 4/6 anonim ***** válasza:

a gyerekek mindenkit elfogadnak önzetlenül, aki szeretetet közvetít felé.

én 2 szót szóltam a szomszéd kisfiúhoz, és már jött is utánam, mint kiskacsa az anyakacsa után :)

számos példát írhatnék

2015. jún. 13. 09:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezért 4 év alatt biztosan törlődik minden ilyen, ismételt bevésés nélküli emlék

Ez butaság, 2 éves koromtól vannak tiszta emlékeim.

2015. jún. 13. 09:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért van, mert nincs anyja, nem kell túlbonyolítani.
2015. jún. 13. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!