Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Diszgráfiás gyermek, tapasztal...

Diszgráfiás gyermek, tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Eléggé el vagyok keseredve, tanulni nem akar, semmi önbizalma. Most fejezi be az elsőt, a tanítónő már leírta, most vizsgáltatom ki, mert neki nem jutott eszébe, csak szidni tudja, hogy lassú és figyelmetlen.

Akinek ilyen problémája van, mik a tapasztalatok? Mi mind a ketten a férjemmel diplomások vagyunk, szerettem volna, ha ő is szerez majd egy diplomát, de ha ennyire nem tud írni? Tudom ez még nagyon messze van, azért is keresem a fejlesztési lehetőségeket. Jövőre az iskolában kap majd valamit állítólag. De a húgom pl.diszlexiás, és életében egy könyvet nem vett a kezébe, nem tanult tovább, szalagon dolgozik. Pedig ő is járt fejlesztésre, valami nagy keservesen le is érettségizett, de ennyi, többre nem lehetett rábeszélni. Mit kéne tennem, hogy kedvet csináljak neki az iskolához? A váltáson is gondolkodom, de gondolom, hogy egy másik iskolában nem fogadják tárt karokkal a nehezebb eseteket.

2015. jún. 11. 20:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ezt is úgy sikerült megtudni, hogy a helyi logopédussal mérettem fel, de igazából hivatalos papírt még nem kaptam róla. Ezer helyet felhívtam, sajnos nincs a Nevtanon kívül más megoldás, még magánúton sem. Az iskolai fejlesztő pedagógussal jövő héten beszélek, de igazából hivatalos papír nélkül ő is csak ötleteket tud adni, de fejlesztést nem. Pedig ahogy a Nevtant ismerem, szerintem decembernél előbb nem lesz belőle semmi.
2015. jún. 14. 22:19
 12/14 anonim ***** válasza:
51%
Olyan nincs , hogy nincs megoldás. legfeljebb utazni kell érte, vagy drágább. De a te gyereked, te döntöd el, mennyi idő megy veszendőbe....
2015. jún. 14. 22:40
 13/14 A kérdező kommentje:

Elég sok helyet felhívtam, a gyermekneurológus mondta konkrétan, hogy akkor járok a legjobban, ha a helyi logopédussal beszélek. Mindenki más azt mondta, hogy csak a Nevtan marad. Imádom, amikor egy aggódó szülő feltesz egy kérdést, mert AGGÓDIK, erre a válaszok nagy részében a torkának ugrotok, hogy nem hajlandó foglalkozni a gyerekével.

A legtöbb anyuka magasról tojik az ilyesmire, én legalább keresem a lehetőséget.

És igaz, nem fogok Pestre utazgatni terápiára, mert az 120 km innen.

2015. jún. 15. 00:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Én meg imádom, amikor a kérdezik a tapasztalatokat, kérnek tanácsot, majd lereagálják annyival, hogy deénmegpróbáltammostmitcseszegettek.

Jó, ha a lelkiismereted tiszta mert tényleg MINDENT megtettél, vagy a kényelmed fontosabb mint a gyerek érdeke, akkor már ne is tégy mást. Te megpróbáltad (Ő meg megszívja). Mi leírtuk, hogy igencsak javasolt szakemberért szaladgálni, és nem, nem kell Pestig menni egyébként, aki nagyon akar és rászánja az idejét és pénzét az találhat is. Ha ti ezzel nem éltek és vártok a nevtanos hivatalos eljárásra - ami megsúgom lófityifütyist sem fog érni és közben meg megy-megy-megy az idő, a gyerek ideje! - akkor az a ti dolgotok. Ám mivel kaptál hasznos válaszokat és használható infókat/tapasztalatokat, ne szidd a kommentelőket. Segítséget és tanácsot kértél és mi adtunk neked. Sajnos a válaszaidból kiderül, hogy nálad ez nem ért célt, a problémán sajnálkozásnál megrekedve nem fogsz segíteni annak a gyereknek, bármennyire is célod lett volna, mint "kétségbeesett" szülőnek, pont hogy a megoldáson kéne motollázzál, nem pedig a kétségbeesésen, hogy neked milyen rossz. Ugyanmár. Kapd össze magad. legalább rágugliztál a fejlesztőpedagógusokra/gyógytornászokra/képessgégviszgáló szakemberekre/terepautákra a környéketeken? nem hiszem el, hogy csak az iskolai logopédust meg a nevtant adta ki! csak úgy kíváncsiságból írsz egy települést?

2015. jún. 15. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!