Mennyi idős volt a gyereketek, amikor először egyedül ment iskolába?
Budapest, átlagosan zsúfolt kerület, fiú.
Kérlek, ne arról írjatok, hogy titeket gyerekkorotokban hány évesen engedtek el a szüleitek, mert azóta már más lett a világ, a mai helyzet érdekelne.
Szuper hogy sokan ismerik a gyereket, de ezzel mit akarsz mondani? Mitol felsz varosban? Miert erzed hogy ugyanaz nem tortenhet meg faluban?
Gyerek meg csak terv nalam es azt se tudom hany evesen engedem majd egyedul - de az biztos, hogy ez nem fugg attol falu vagy varos. Hidd el a gyerekrablo barhol lehet ès egy auto is elütheti barhol ha figyelmetlen. :-(
(amugy aranyos ez a naivitásod, hogy szerinted nem tudom, hogy kis faluban többen ismerik egymást)
Szerintem a különbség a falu és a város között a forgalom. Nálunk falun a főúton kb. 10 percenként egyszer jön erre egy autó, bízom benne, hogy a lányom át tud menni egyedül az úttesten anélkül, hogy elütné valami.
A másik meg az, hogyha itt az utcán elkezdené valaki molesztálni, rögtön kérhetne segítséget bárkitől, mert itt mindenki mindenkit ismer. Egy nagyvárosban a tömeg szeme láttára gyilkolnak embereket, és senki nem tesz semmit.
" Egyébként falura is megy a
gyerekrabló, csak ott már mindenki
tudja róla, hogy az"
Naiv vagy ha azt hiszed faluhelyen a hátára lesz irva, hogy "en vagyok a gyerekrablo"
A kozlekedes persze egy dolog, de van falu ahol forgalmas uton kell atmenni és van varos ahol nincs ilyen a suliba menet. Nem jobb ilyen szempontbol egyik se.
8 évesen (2. osztály) már jöhetett és mehetett is egyedül, de néhány alkalom után már nem volt érdekes neki a dolog, jobban szerette, ha elkísértem. Most 3.-os, heti 1-szer egyedül jön haza délben. Budapesti kertvárosban lakunk, kb. öt perc az iskola, nem kell úttesten átmennie.
Heti egyszer egy különórára is egyedül járt már második tavaszától. Eljött a napköziből, 10 percet utazott busszal a kerület központjába, óra után ugyanígy vissza. Idén ősszel sajnos egy forgalomterelés miatt nem ismerte föl a megállót, ahol le kellett szállnia, és bár nagyon ügyesen megoldotta a helyzetet (nem sikerült felhívnia, ezért segítséget kért egy hölgytől aki visszakísérte) borzasztóan megijedt, azóta nem akar egyedül buszozni, tehát újból kísérgetjük.
Olyan 5.végén már lehetett ...4es6os vagy a 4es metro ,de amikr leszallt a villamosrol vagy a metrorol ,akkor mar mentunk erte
Most 16 eves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!