Ti váltanátok munkahelyet?
nagy gondban vagyok. jelenleg 5 órában dolgozom, viszont itt nincs olyan, hogy beteg a gyerek ezért nem megyek be, az elhelyezése meg nagyon nehéz, mivel távol él a család :(
lenne egy másik állás szeptembertől, ott elmehetek tp-re ha én vagy a gyerkőc beteg, viszont 8 órás állás és minimálbért fizetnek. most 120 körül keresek. nem tudom mit tegyek, nagyon megvisel, hogy nem lehetek vele mikor szüksége lenne rám és rettegek, hogy egyszer korán reggel lesz beteg és már nem tudom elvinni a nagyszülőkhöz, mert ugye indulnom kell, szóval ha ilyen lenne akkor kirúgnának, és nyilván nem találnék egyik napról a másikra j munkahelyet.
Ti mit tennétek?
Akkor az egész cégtől soha senki nem hiányzik betegség miatt?
Azzal se vagy beljebb ha többet dolgozl kevesebb pénzért és kevesebbet vagy a gyerekkel, amikor épp egészséges. Inkább maradnék, amíg nem találok tényleg jobban, vagy ki nem tudom járni, hogy legalább az első egy-két lázas napon otthon lehessen táppénzen.
Amúgy ez rabszolgatartás. Hogyan kommunikálták, hogy nem lehetsz otthon a beteg gyerekkel? Nem tudnál erről hangfelvételt készíteni? Érdemes lenne felhasználni ellenük jogi úton. Mondjuk ha már találtál új munkahelyet.
Én keresnék valakit a közelben, aki elvállalja aznap és el is viszi orvoshoz, bébiszitter egy ezres kb, tehát 5ezerből meglenne aznap és akkor másnapra már megoldható a nagyszülőkkel ahogy eddig is.
Ilyen h pont reggel lesz beteg kb. félévente egyszer fordul elő szóval évente 5-10ezer kiadás lenne, ami bőven megtérül a magasabb fizetés és gyerekkel töltött több idő miatt.
Jól érzem,hogy apuka nem él veletek? Vagy miért nem mehet ő táppénzre?
férjem vállalkozó, kizárt, hogy ő itthon maradjon, megoldhatatlan. nagyon lelkiismeretes apuka, de hétköznap messze van és nem is megy nélküle a cég.
a munkahelyemet meg nem szeretném feljelenteni, teljesen korrektül elmondták már az elején, hogy ez így működik náluk, kevés ember van, nem vagyok pótolható, szóval emiatt, ezt én vállaltam be :(
ez egy magán cég, állami tudnék átmenni ami ugye minimálbéres. egyébként mennyi most a minimálbér? vacilálok nagyon, még a 8 óra nem is lenne gond, mivel most délután dolgozok, 5re érek oda érte, a másik helyen meg 8-4ig dolgoznék és az ovi mellett van, szóval 1 órával még többet is lehetnénk együtt
Attól még ez törvénytelen.
Keress egy babyszittert külön kikötve, hogy vészhívás is előfordulhat. Nálunk is volt amúgy hasonló, hogy anya hirtelen nem tudott hova tenni, és mindenféleképp be kellett mennie aznap, és akkor a szomszéd néni vigyázott rám, nem tudom nálatok nincs-e az utcában egy kedves idősebb tehát ráérőbb nénike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!