Minek a bili?

Figyelt kérdés
2010. febr. 27. 07:28
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Van ismerősm aki azt mondja egy tökéletesen felesleges dolog. Először rászoktatod a bilire, h utána átszoktasd a WC-re... Ő egyből ülésszűkítő használatával a WC-re szoktatta az övéit és remekül ment. Ráadásul a gyerek a WC iránt érdeklődik, így örült, h ő is oda mehet pisilni ahová a nagyok, másrész anyuka is örült, hogy nem kell kakis vödröt tisztogatni, ráadásul annak is örült, h nem akkor rottyantgat a konyhakövön a baba mikor épp mondjuk főz.

Aztán megkérdeztem más anyukákat is, h minek a bili és azt válaszolták, hogy nem tudják így utólag. igazából csak vették, mert ez a szokás, "más is így csinálja"...

Van valami értelme a bilire szoktatásnak, majd onnan az átszoktatásnak?

2010. febr. 27. 07:28
 2/14 anonim ***** válasza:
tényleg ez engem is érdekelne!!!
2010. febr. 27. 07:43
 3/14 anonim ***** válasza:
61%

Mindenki maga dönt.

Én hálás vagyok érte, mert a wc-re még emelve tud ráülni, nem éri fel, nem tud rámászni, én nem emelhetek, mert jön a kistesó. A bilire önállóan is ráül. Ráadásul már egész korán elkezdtünk bilizni 17 hósan, akkor a bili volt a legjobb megoldás. Egyébként a wc-t is takarítani kell a kicsinél, minimum minden ráülés előtt, mert könnyen összeszed valamit.

2010. febr. 27. 07:47
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Gyerektől függ, hogy mi jön be jobban. Ismerek picurt, aki csak bilit használ, mert megijed, hogy a wc elviszi a kakiját.

Az én fiamnnál egyébként vegyes; volt bilije is és bármikor engedtem wc-re ülni is. Használta is mindkettőt. De a szűkítőt nem szerette, inkább a kezén támaszkodva használta a wc-t.

Takarítani persze mindkettőt folyton kell, abban nincs különbség.

2010. febr. 27. 07:54
 5/14 A kérdező kommentje:

de azért van a fellépő, hogy odaférjen a wc-hez, nem?

[link]

2010. febr. 27. 07:55
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
Különösen amikor még csak tanulja a gyerek, akkor a bilire azonnal rá tud ülni, a WC-n elöször oda kell tenni a fellépöt, rátenni a szükitöt - és ezalatt már meg is történt a baleset. Egyébként nekem az volt a tapasztalatom, hogy a legjobb mindkettöt használni - a bili ott van kéznél, a WC -t meg a felnöttek is használják, igy motivációnak is jó.
2010. febr. 27. 08:00
 7/14 anonim ***** válasza:
36%

Én bizony emelgetem a gyereket a wc-re.

Egyrészt azért,mert a dolgoknak ott a helye,nem kell bilit takaritani,nem boritja ki, stb...

Szóval higiéniai és ösztönző okai vannak

Lassan már szobatiszta lesz 13 hós.

A tesójai is 15 hósan szoba és ágytiszták voltak,nekem ennyit megér.

2010. febr. 27. 08:25
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

Nos a fiam csak Wc-t használt,könnyű volt neki,mert ugye ő állva pisilt.Volt egy kis fellépője hozzá.A bilije szinte vadi újjan megmaradt a kistesónak,aki lány,és neki bizony körülményes felülnie a wc-re.Nagyon önálló,szereti egyedül intézni a folyó ügyeit,ezért neki célszerűbb a bili.

Emelgetném én az ülésszűkítőre,de nem engedi,mjd ő elintéz mindent...

Szóval nálunk az egyiknél fölösleges volt,a másinál meg létszükséglet.:))

2010. febr. 27. 08:43
 9/14 anonim ***** válasza:
8.25-ös,hogy csinálod a szobatisztaságra nevelést? Sajnos nekem nem sikerül bilire ültetni a babámat,pedig már sokmindent próbáltam. Kérlek adj tanácsokat! Előre is köszi
2010. febr. 27. 10:28
 10/14 anonim ***** válasza:

Én nem vettem bilit,csak Wc szűkítőt.16 hónapos a kislányom,nem várok még tőle semmit,de fürcsi előtt ráültetjük,hogy szokja.Semmi baja nincs vele.2x már sikerült kakilni bele,akkor természtesen megdícsértük és együtt lehúztuk,nagy vigyor kíséretében.Mondjuk simán bejöhet a fürdőbe,ha pisilek,legalább látja,hogy mi is oda csináljuk a dolgunk.Még mondom is neki,hogy anya pisil.Egyáltalán nem fél a Wc-től.

Nyáron remélem sikerül és szobatiszta lesz.Ha bekakilt,azt már mondja,ha kérdezed.

2010. febr. 27. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!