Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fürdés mennyire befolyásolja...

Fürdés mennyire befolyásolja a testhőmérsékletet?

Figyelt kérdés

Sokszor melegebbnek érzem estére a fiamat, így az utóbbi napokban is méregettem a hőjét, fürdés után mértem. Ma olvasgattam, néhány helyen olvastam, hogy inkább előtte kellene mérni, mert magasabb értéket adhat. De mennyivel? Előtte 37.2-t mértem levonva, utána 37.4-et. Viszont előtte pár nappal (levonva) 38.0 volt. Ez azért sok, nem?

4 tizedet emelkedhet fürdés utánra?

(2 éves, kádba nem ül bele, de a fürdőszobában meleg van..)

2015. máj. 31. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:

38 az láz, vidd el orvoshoz. a hőemelkedés sincs rendben napokig, biztos bujkál benne valami.

hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem úgy, hogy lemosdatod, nem hinném, hogy hőemelkedése lesz. ha lázas valaki és hűtőfürdőzik, hogy lemenjen, az is legalább 15-20 perc és folyamatosan kell ugye hűteni a vízet. az amit írsz, az nem hiszem, hogy indok a hőemelkedésre

2015. máj. 31. 22:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is így gondolom!

Sajnos nálunk ez visszatérő probléma, 2 orvosunk is tud róla, valószínűleg ilyen irányba is kivizsgálások lesznek akkor. (Más tünete nincs, labor is mindig negatív).

Van, hogy lázas napokig, máskor, mint most is nappal semmi, estére hőemelkedés.

De most elgondolkoztam rajta, ahogy utánaolvastam, hogy nem ajánlott lázat mérni fürdés, megerőltetőbb fizikai munka után. Bár a fürdés nálunk nem játszhat közre, inkább, hogy a fürdőben meleg van, de szerintem ennek sem kellene megemelnie ennyire a testhőt.

2015. máj. 31. 22:35
 3/5 A kérdező kommentje:
*most olvasom, rosszul írtam, fürdés után 37.6-ot mértem ma levonva
2015. máj. 31. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Fürdéskor és nagyon felöltöztetve is úgynevezett hőtorlódás alakulhat ki kisgyerekekben. A mozgás által fejlesztett hőt nem tudja leadni a túl magas hőmérsékletű fürdővíz, vagy a túlöltöztetés miatt.

De a felnőtteknél is előfordul. Nyáron az országúti kerékpáros Hosszútávú bajnokságon mértem már 39,5 fokos testhőmérsékeletet is tartós terhelés után.

Valóban fürdés előtt lenne praktikus lázat mérni.

Vagy lehet már fülkagylóban mérő gyereklázmérőt kapni, én azt használom. De először csak fürdés után egy bő órával. Mivel ha beteg, 38 fokig nem szoktam csillapítani a lázát, éjszaka óránkánt-kétóránként megmérem a testhőmérsékletét (a fülében, alvás közben), nehogy hirtelen felszökjön, mert az már nem jó.

2015. jún. 5. 14:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Fürdés után fogom ezentúl, bár azóta az orvost is megkérdeztem, nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, mert nem vesz forró fürdőt a fiam, csak beleáll a kádba és állva pancsol egyet, majd lezuhanyoztatom.
2015. jún. 6. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!