Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 21hónapos kisfiam alig eszik!...

21hónapos kisfiam alig eszik! Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Eddig mindent evett, nagyon jó evő kisfiú volt, de mostanában mindent elutasít. Magától akar enni, én nem is etethetem, mert akkor azért sem eszik. Reggel-este kakaót, vaníliás tejet kap, már elutasította a babatejet. A kakaó sem bolti kakaó, Nestlé kakaós ízesítőt használok. Napközben botrányos az étkezése, reggeliből is alig eszik, napközben is kevés szerintem amit eszik. Ebédkor levest csak pár kanállal, a másodikból is keveset. Nem rosszkedvű, jön-megy, nagyon sokat nevetgél. Én arra gondolok, hogy már csak a legutolsó fogak vannak hátra, lehet az bántja, azért nincs étvágya. Normális ez ilyenkor? Maximum a sajtot eszi tonnaszámra, de abból nem akarok adni sokat, nehogy csak azt egye meg a későbbiekben. Ti mit tennétek a helyemben?
2015. máj. 31. 09:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Az én fiam 20 hónapos.

És neki sincsen étvágya.

Ő is alig eszik, de elég neki , nem sír, jó a kedve.

Én úgy szoktam mostanában csinálni hogy nem kínálom már minden 2 órában hanem 3-4 alkalommal eszik csak.

És sokkal jó ízűbbeket eszik ha éhes és kívánja a szervezete.

Van mikor 3 napig alig eszek 3 napig meg állandóan enne.

Nem félek hogy megbetegszik mert jó húsban van.

12,5 kg.

Nem érdemes reggel édes dolgokkal etetni még akkor sem ha nem eszik meg mást, mert akkor egész nap csak az édeset fogja kívánni és nem fog megenni mást.

Inkább délután adj neki valamit vagy estére ami édes.

Ha meg ő akarja saját magát etetni akkor hagyd neki.

Adj a kezébe kanalat egy külön műanyag tálat szedj bele pár falat szilárdabb dolgot pl a levesből és hadd próbálgassa enni, ha kézzel az sem baj, te meg a kezedbe veszed a leveses tálat és közbe becsempészel a szájába falatokat.

Inkább kiskorába tanulás közbe vegyen mindent a kezébe minthogy óvodás korba az óvodába próbálja ki hogy miért nem szabad úgy enni.

2015. máj. 31. 11:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem lehet etetni! :( villával, kanállal úgymond szépen eszik, de most csak játszik vele... Ha felé fordítom a másik kanalat, elfordítja a fejét..
2015. máj. 31. 15:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja, semmilyen édes sem kell neki.. Palacsinta, süti, semmi nem kell :(
2015. máj. 31. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!