Hiszti. Ti inkább kerülitek a problémás helyzeteket, vagy jobb, ha minél többször találkozik vele és megtanulja kezelni?
Ha tudod valamiről, hogy legtöbbször hisztit vált ki a gyerekből, tudatosan kerülöd, vagy inkább direkt nem?
Gondolok arra pl, hogy egy konkrét üzletben mindig gond van, inkább arra sem mész?
Egyik sem. Nem kerülök semmit, de nem is megyek direkt neki egy ilyen helyzetnek. Ha tudom, hogy olyan helyzet jön, akkor csak számítok rá, és a gyereket is "felkészítem". Pl. előre megmondom, hogy nem veszek meg valamit, tisztázzuk a szabályokat, stb. De hülye nem vagyok, hogy direkt odavigyem hisztizni. :) Ha olyan lenne a szitu, hogy MINDIG balhézik, akkor egy darabig nem vinném oda, de elmennék előtte néhányszor a gyerekkel, és elmondanám mindig, hogy miért is nem mehetünk be. Aztán tennék egy próbát.
De ha ott van fontos dolgom, azért direkt nem kerülöm, mert a gyerek ott hisztizik.
Két éves múlt. Előtte mindig elmondom neki, hogy csak megnézzük, nem veszünk semmit, de ha ott vagyunk, ez törlődik a fejéből.
Egy hete esik, túl sok más lehetőségünk nincs, ha meg ott vagyunk, már tudja, hogy a játékbolt is ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!