Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Candidával kapcsolatban...

Candidával kapcsolatban tudtok nekem segíteni?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éve diétázik, tej,tojás,tartósítószer stb. de a tünetek csak nem múlnak el teljesen. Kiütések, ekcéma. Amikor beteg mindig tele van kiütéssel feneke, combja, karja, lába. Nemrég antibiotikumot kellett szednie, annak hatására már másnapra múlni kezdtek a pöttyök. Torokváladék mintát vettek tőle, candida gombát mutatott ki, így most kezelni kell azt, boraxot és nystatint kapott. Lehet, hogy ez a gomba áll minden gondunk mögött? Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
2015. máj. 24. 21:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha a rizset bírja, akkor rizslittel főzni.
2015. máj. 24. 23:39
 12/15 anonim ***** válasza:
Ekcémára: elhagynám mosásnál az összes öblítőszereket. Mosóport váltanék. Pamutholmit vásárolnék. Sima babaszappannal fürödjön. Fülbevalót nem tennék a fülébe, és gyűrűt sem az ujjára, mert lehet, hogy fémallergiája is van. Bolti üdítőitalokat elfelejteni. Ha egy szóval kellene kifejeznem, akkor azt mondanám, hogy vissza a régi kultúrához. Meg lehetne próbálni a Kombucha teát is.
2015. máj. 24. 23:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha a húst kiiktatod az ételéből az nem baj, de a tojást meg kellene hagyni.

Én nem azt csinálnám, hogy szinte minden ételt elvennék a gyerektől és leszűkíteni néhány ételfajtára, hanem minél több, minél változatosabb étrendet kialakítani, de ésszerűen. Mivel még kicsi, még lehet formálni az étkezését, de később nehéz lesz, mert túl nehéz lesz az étkezését úgy beállítani, hogy az megfeleljen a szervezetének, hogy megkapja a szervezete, az immunrendszere a megfelelő tápanyagokat és vitaminokat.

2015. máj. 24. 23:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha kiütések lesznek rajta, azt be kell kenni hűsítő krémmel, hogy ne vakarja el. Minél kevesebb antibiotikumot adni, mert kiöli a szervezetéből a hasznos baktériumokat is, ezzel is gyengíti az immunrendszerét. Szóval a dolog nagyon kényes, itt az ésszerűség és odafigyelés nagyon fontos.
2015. máj. 24. 23:55
 15/15 A kérdező kommentje:

Öblítőt már jó ideje nem használok, drefttel és folyékony mosódióval mosok, pár csepp ecet öblítőnek, és még egy 21 perces sima vizes öblítés. fürdésnél kizárólag a mosakodókrémet használjuk, ami külön nekünk tartósítószer nélkül készül. ugyan így a testápolója is. kiütésekre is van kenőcs de amikor beteg, hiába kenem,nem múlnak.

Antibiotikumot kb. félévente egyszer kap, általában vírusos megbetegedései vannak, amiből van hogy 3-4 hét mire teljesen kimászik.

A savanyúságlé jó ötlet, utánna járok honnan tudnék szerezni, csak nem tudom meginná e és persze ne legyen benne tartósítószer. Kizárólag vizet és 100%-os gyümölcsleveket iszik, néha egy kis teát reggelihez. Úgy érzem, már kizártam minden lehetőséget, ezek a bőrtünetek viszont túl járnak az eszemen, nem tudom mi okozhatja de csak valami baktérium, és nem étel, csak hogyan lehetne erre rá jönni. Nem létezik hogy ennyi mindenre allergiás legyen, vagy igen??

2015. máj. 25. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!