A gyerekek akikre vigyázok, iszonyat hangosak. Hogyan tudnám őket megnyugtatni?
Igen, értem miért. Egyszerűen nem kapnak elég figyelmet, és a fejhangon síkítás, az idóta hangok kiadása, eszeveszett ugrálás, fejhangon csúfolódó hangnemű éneklés, szándékos koszcsinálás egyértelműen a szülői figyelemhiány miatt van.
Az anyja nem tudok lenni. Nem is szeretnék. de hogyan lehet őket elvisehetőbbé tenni?
A koncentráltásguk és a motivációjuk a béka feneke alatt van. A kaját úgy kell beléjük imádkozni, és csak sültkrumpli, halrudacska, keksz, ilyenek azok amiket megesznek.
Amivel nagyjából lehet őket motiválni az a tévé. De azelőtt se ülhetnek egész nap...
Ötletek?
Mondanám, hogy vágd szájon - ez már az a szituáció, én öcsém is addig ordított artikulátlanul, míg képen nem töröltem -, de míg anyuka beleszrik, nem tehetsz semmit.
Próbáld lekötni őket, játsszatok, stb. Vagy keress másik melót.
Nálunk is volt egy ilyen időszak, mikor megszületett a kislányunk. Ekkor a kisfiunk 4 éves volt. Sok mindent próbáltam én is, és egy olyan dolog vált be, amire elsőre csak legyintettem volna. A neten olvastam, hogy oda kell menni hozzá, és nagyon kedvesen, aranyosan el kell kezdeni "keresgetni" rajta a halkító gombot. Megnyomod az orrát, ha még mindig visong, akkor meghúzod a kis fülét, és nem foglalkozol azzal hogy visít. Na nálunk itt úgy meglepődött, hogy mégis mi a fenét csinál anya, hogy hirtelen csendben maradt. Innentől lehetett vele szépen beszélni :)
Bár ha valóban figyelemhiányosek, esetleg neveletlenek, akkor nem tudom, mi lenne a jó ötlet :/ Próbáltál beszélni a szüleivel a dologról? :)
Nem viccelek, és nem is neked kell.
Én is a 20. szólás után képeltem fel a tesót, mikor az arcomba mászva ordított rám. Na, azután soha többet. Utána elmagyaráztam neki, hogy nem jókedvből tettem, hanem, mert ordénáré dolog, amit csinál, és ha rászólok 15x, akkor ne üvöltsön 16x-ra is, pláne ne az arcomba.
Megértette, de apa máig nem tud róla, nem merte neki elmondani. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!