Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves múlt a kisfiam, jövő...

5 éves múlt a kisfiam, jövő szeptemberben megy iskolába. Eddig azt szerettem volna ha egy gyerekünk lenne de most kezdek vágyni még egy gyerekre, jó ez ilyen korkülönbséggel?

Figyelt kérdés
3 éve dolgozom megint, nagyon keveset vagyok otthon, általában este f7 előtt nem érek haza. Arra gondoltam, milyen jó lenne egy tesó, nekünk hármunknak is mert tudom, hogy jó család lennénk, aztán hogy a kisfiam később ne legyen egyedül és nekem is. Jó lenne, ha jövő szeptemberben már otthon tudnék lenni, hogy vigyem isibe, tudjak vele tanulni... Nagyon nagy teher a második gyerek?

2015. máj. 14. 09:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9es vagyok. még annyit, hogy nálunk a gyerkőc nagyon nagyon mondogatja a kistesó dolgot. és igen, nyilván egy újszülöttel nem tudsz reggel suliba rohanni meg délután, kell 2-3 hétig segítség, de összességében nekem is több időm jutna az 5 évesemre mert most rengeteget dolgozom, korán megyek, későn érek haza. pici gyerekekkel foglalkozom, szóval azt se lehet mondani, hogy el se tudom képzelni mi vár rám... :)
2015. máj. 14. 11:24
 12/16 anonim ***** válasza:
2-es vagyok: Nálunk 4 év van köztük. A terhesség végén veszélyeztetett lettem, utána sérvem lett a cipeléstől (elsővel ilyesmi bajaim nem voltak) - tehát jó fél évig kellett állandó, napi segítség. A kicsi pedig most egy évesen is még 4x kel éjszaka (pedig a bátyja átaludta már 3 hónaposan), mindenki zombi. Összeségében a kisebbik nálunk sokkal több figyelmet igénylő, hangosabb és "bipolárisabb" személyiség, mint a nagy és szinte semmit nem úgy csinál, ahogy anno a bátyja. Ez persze nem mindenkinél így van :) és remélem, nálatok bejön, hogy mindent flottul és vitézül elintézel majd, csak azért írom, hogy totál nem lehet megtervezni az életet... és csak azért nem biztos, hogy "érdemes" második babát vállalni, hogy többet tudj a naggyal lenni, mert fordítva is elsülhet.
2015. máj. 14. 13:10
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, 12-es, én is ilyesmire utaltam, de persze kötekedés, ha nem ájulunk el egy kérdéstől ill kérdezőtől. Nem is értem, újszülöttel akar menni mindennap az iskolába, és úgy gondolja, hogy nyugodtan fog tudni foglalkozni a naggyal, mert a kicsi majd eljátszik. Ez azért ettől sokkal összetettebb. Megy majd hóban fagyban? Viszi a kicsit alvásidőben, ha beteg, vagy nem tudom, hogy mi az elképzelés. Csak arról esik szó, hogy nekik hármójuknak milyen jó lenne, de főleg arról, hogy a nagy tesónak. De, egy kis emberről beszélünk, ő szóba sem kerül, csak hogy a többieknek jobb lesz. A kicsi igényei, szükségletei eszébe sem jutnak a kérdezőnek. Erre írtam, hogy egy nagyon naiv elképzelés. Erre kaptam a sértett választ. Mondjuk felőlem akkor vállal valaki második gyereket, amikor akar, de a kérdező szempontjai akkor is nagyon gyerekesek és átgondolatlanok.
2015. máj. 14. 13:54
 14/16 A kérdező kommentje:

Emlékszem még, hogy a kisfiam 2 éves koráig éjjelente 1x biztosan felsírt, hasfájós volt, volt minden nekünk is, ezért gondoltam, hogy megkérdezek tapasztalt két gyerekes anyukákat, hogy minden oldalt át tudjak gondolni, hogy mi lenne a legjobb :)

Utolsónak:

Hidd el, hogy van nekem is gyerekem és értem, hogy mi kell neki, átgondolom a leendő (?) gyerekem igényeit is.

Pont erre kérek segítséget egy tapasztaltabbtól. Amennyiben nem ezért jössz ide kérlek, hogy foglald le inkább mással, előre is köszönöm.

2015. máj. 14. 14:07
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Én támogatlak ebben, jók a tapasztalataim.

Arra készülj fel, hogy nehéz lesz közös programot csinálni, de ha jól alakítod a napirendet, mindennek lesz ideje. Mi alvásidőben tanultunk a naggyal pl., különóra alatt sétáltunk a kicsivel, stb. (mondjuk nekem egész nap nincs otthon a férjem)

A második gyerek nekem könnyebb volt, talán a rutin miatt. És ha van lehetőséged segítséget kérni, vedd igénybe, hogy legyen időd a naggyal privát programra is esetleg. Nálunk ilyen volt egy pénteki 1-2 órás program.

2015. máj. 14. 18:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Elsősorban tégy szived szerint.

Aztán azt gondold meg tényleg, hogy kicsi baba mellett mennyire tudod majd ellátni, mennyi időd lesz majd az iskolás gyerkőcre. Ahogy írod, lehet, hogy több, mintha dolgoznál. Úgy tudom, hogy az első osztályt végig kell tanulni a gyerekkel (legalábbis érdemes)

Szóval ha úgy gondolod, hogy tudsz majd egyensúlyt tartani a két gyerek között, és nem hanyagolod a kicsi miatt a nagyobbat, akkor semmi baj nem lehet.

Hajrá, jó egészséget, sok sikert az életben, családban.

2015. jún. 10. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!