5 éves múlt a kisfiam, jövő szeptemberben megy iskolába. Eddig azt szerettem volna ha egy gyerekünk lenne de most kezdek vágyni még egy gyerekre, jó ez ilyen korkülönbséggel?
Emlékszem még, hogy a kisfiam 2 éves koráig éjjelente 1x biztosan felsírt, hasfájós volt, volt minden nekünk is, ezért gondoltam, hogy megkérdezek tapasztalt két gyerekes anyukákat, hogy minden oldalt át tudjak gondolni, hogy mi lenne a legjobb :)
Utolsónak:
Hidd el, hogy van nekem is gyerekem és értem, hogy mi kell neki, átgondolom a leendő (?) gyerekem igényeit is.
Pont erre kérek segítséget egy tapasztaltabbtól. Amennyiben nem ezért jössz ide kérlek, hogy foglald le inkább mással, előre is köszönöm.
Szia!
Én támogatlak ebben, jók a tapasztalataim.
Arra készülj fel, hogy nehéz lesz közös programot csinálni, de ha jól alakítod a napirendet, mindennek lesz ideje. Mi alvásidőben tanultunk a naggyal pl., különóra alatt sétáltunk a kicsivel, stb. (mondjuk nekem egész nap nincs otthon a férjem)
A második gyerek nekem könnyebb volt, talán a rutin miatt. És ha van lehetőséged segítséget kérni, vedd igénybe, hogy legyen időd a naggyal privát programra is esetleg. Nálunk ilyen volt egy pénteki 1-2 órás program.
Elsősorban tégy szived szerint.
Aztán azt gondold meg tényleg, hogy kicsi baba mellett mennyire tudod majd ellátni, mennyi időd lesz majd az iskolás gyerkőcre. Ahogy írod, lehet, hogy több, mintha dolgoznál. Úgy tudom, hogy az első osztályt végig kell tanulni a gyerekkel (legalábbis érdemes)
Szóval ha úgy gondolod, hogy tudsz majd egyensúlyt tartani a két gyerek között, és nem hanyagolod a kicsi miatt a nagyobbat, akkor semmi baj nem lehet.
Hajrá, jó egészséget, sok sikert az életben, családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!