Az óvónő beskatulyázta a fiamat?
Ovielőkészítő játszócsoportba járunk a kisfiammal. 2 éves múlt. Még nagyon az elején tartunk, igazából ősszel fogom beszoktatni ebbe a csoportba ovi híján /itthon vagyok a hugival/.
A kisfiam nagyon barátkozó, energikus kisfiú, általában mindenhol kedvelik. Viszont a társas interakciókat még tanulnia kell /hiszen ebben a korban van/. Gyakran kiveszi más gyerekek kezéből a játékot. Tanítom, hogy nem szabad, meg is érti, de néha elfeledkezik magából. A harciasabb gyerekek ezt persze nem engedik, és elkezdődik a kakaskodás. Mire az óvónő odajön, gyerekek hangosan viaskodnak ugyanazért a játékért. Ilyenkor leállítja a fiamat kedves hangon. Ez rendben is van. De mi van akkor, amikor a fiam kezéből kapják ki a játékot /erre is volt már többször példa/, Ő próbálja megőrizni a játékot, az óvónő megint nem látja a jelenet elejét, csak azt, hogy megint Pistike keveredett bajba. És megint az én fiamra szól rá és veszi ki a játékot a kezéből. Ő meg áll csalódottan, mert akkor épp semmi rosszat nem tett.
Ez skatulyázás? Biztosan az én fiam a hibás, mert néha volt már rá példa?
Ovis gyerekek szülei! Ti ilyenkor mit tesztek? Megkéritek az óvónőt, /persze kedvesen/, hogy figyeljen jobban?
"Anyu bölcsiben gondozónő, és gyűlölte, ha az anyuka kilométerekről okoskodik"
Anyuci egy pöttyet arrogáns és belekeseredett.
Amúgy igen, szóvá tenném, hogy figyeljen jobban, de a tapasztalat az, hogy süket fülekre talál. Jó, hogy megnézted a csoportot és óvónőt, még dönthetsz úgy, hogy olyat választasz, aki oda is figyel a gyerekedre, és nem ezt!
Egyik jó ismerősöm óvónő. Ő ilyen helyzetben, megkerdezi, hogy ki jatszott vele, mi vot a gond. aztán az a bevett szokás, ha nem tudják eldonteni a gyerekek, hogy a játék senkie.. ovoneni elteszi. Egy idő után megtanuljak, hogy nem érdemes veszekedni rajta.
de szerintem ezt a nőt nem is erdekli igazán, csak csendet akar.. es pont lesz..ja..
bocs a kifejezesert.
Szerintem a legközelebbi ilyen esetben állj a sarkadra. Úgy simán ne szólj.
4-es! Nem tudom, melyik kommentre reagáltál.
Egyébként köszi a válaszokat. Szóltam, nem kell engem félteni!:-) Finoman megjegyeztem, hogy az bizony nem úgy történt, az óvónő módosított, de biztosan bennem van a hiba, ugyanis maradt bennem egy pici rossz szájíz. Egyébként nagyon dicsérik ezt az óvónőt. Kedves is, folyton a gyerekek körül van, nincs vele semmi gond.
Picit tartok tőle, hogy amilyen energiabomba a kisfiam, nehezen fogják majd tudni kezelni az oviban, pedig egy nagyon jószándékú gyerkőc, csak iszonyatos akarattal rendelkezik. Direkt nem rosszalkodik, mégis néha Vele van tele a terem.:-)
Vannak itt ilyen típusú gyerekek anyukái?
Manapság minden neveletlen gyerekre azt mondják, hogy ő csak barátkozó, élénk, meg "energiabomba". Pedig csak nem tanították meg neki, hogy társaságban nem hangoskodunk, randalírozunk.
Amúgy jól tetted, hogy szóltál. Megelőzted a beskatulyázást.
Én próbáltam szólni, elmondtam, hogy az eset hogy történt valójában. A válasz egy gúnyos szájhúzás volt.
Szerintem ez az óvónőtől függ, a legtöbben nem szeretik, ha belebeszélnek az anyukák (tisztelet a kivételnek, én egy ilyen óvónővel találkoztam eddig), ha szerencséd lesz, valóban jobban fog figyelni.
Én mondhatok bármit, az én fiam a hibás mindig. Szerinte főkolompos, pedig csak hangosabb a többieknél, ezért látják mindig őt. Meg sem kérdezik, kinek az ötlete valami butaság, honnan indult, máris őt veszik elő.
". De mi van akkor, amikor a fiam kezéből kapják ki a játékot....Ő meg áll csalódottan, mert akkor épp semmi rosszat nem tett"
Akkor majd a gyerek megtanulja elmondani, hogy mi a baja.
Szerintem nagyon túlreagálod. Ha nagyobb lesz, el fogja tudni mondani az óvónőnek a szitut, illetve akkor már az óvónő is másképp fogja tanítani a konfliktuskezelést (értsd: ha tudnak majd összeszedetten kommunikálni,akkor valszleg az óvó arra fog menni, hogy egymással beszéljék meg, és ne ő tegyen rendet.)
Addig meg valahogy el kell intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!