Rossz lett a 2éves státusz vizsgálat. Volt még valaki így?
Sziasztok
Van még valaki akinek kicsi rosszul teljesített a 2éves státuszon?.
Az én lányom nem túl jól
Rengeteg piros lett benne.
A legtöbb az a beszéd miatt.
Pl:szobatisztaság kialakulóban?Nem
Pároslábbal ugrál?Nem
Önállóan eszik kanállal?Nem
Beszél?Nem
Önmagát nevén szólítja?Nem
Kérdezi hogy mi ez?Nem
Nehezen lehet vele kapcsolatot teremteni?Igen ,de szerintem ez nem mindig igaz.
Nehezen fogadja el az új helyzeteket?Igen ,na ez sem mindig igaz de mindegy.
Szóval ezek vannak.
Kezdek aggódni
Ez nagyon rossz?
Nem küldött sehová mert tudjuk hogy picit levan maradva és az elmúlt 1hónapban sokat javult.
Szerintetek?
Kell aggódnom?
A szobatisztság ebben a korban annyit jelent, vagyis a kérdés, hogy észleli-e már, hogy ő pisil-kakil, és tudja-e irányítani vmennyire. Én mindkét gyerkőcnél azt csináltam, hogy a kádba beállítottam őket az esti pancsinál, és mondtam, hogy pisiljen bele - amikor ezt megtette, az szerintem erre a kérdésre már igen válasz. A picim néhány hete csinálja csak, most 21 hós, de fiú, nála ez az állva pisilés viccesebb neki, mint egy kislánynak.
Ugrálni még nem kell tudni, önállóan enni se, pláne ha olyan jól elrontottad, mint én, hogy mindig vmi játékot toltam eléjük és etettem őket.
Ha nem beszél, nyilván nem fogja magát a nevén szólítani, és kérdezgeti se. A kérdezést más könyvek 2,5-3 évre írják. Szóval ha nem beszél még, akkor az egy nemnek számít. Megjegyzem, az én picim most nagyon beindult, szerintem van már 100 szó körül a szókincse, de abszolút nem nevezi magát a nevén még, és sokszor oda se bagózik, ha szólok neki.
Márciusban volt 2 éves a fiam, előtte 1 hónappal volt hajlandó megfogni a kanalat úgyhogy a státuszon épp hogy betudtam mondani hogy eszik egyedül kanállal. (alakulóban van)
Nem kérdezi hogy miez, nem beszél csak 1-1 szót mond, nem szobatiszta, önmagát babának hívja, igaz-páros lábbal szuperül ugrál és jól lehet vele kapcsolatot teremteni, idegen helyzetben is jól viselkedik, jól kezeli a szitut...
Szerintem ne aggódj, teljesen felesleges. A lányom mozgásban (állítólag) picit visszább vannak maradva.
Az új helyzet elfogadása meg személyiség kérdése, én pl nehezen viselem az új helyzeteket és nem vagyok 2 éves.
És bár a fiam nem beszél és babának szólítja magát, mindent megért, sokat segít, ügyesen mozog stb... én nem aggódom, te sem aggódj. (ha le is van maradva 1 hónappal a korához képest az semmiség, pillanatok alatt megindul majd a beszéd is meg a többi is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!