Gyermekem 3 hete és ma is a térdét fájlalta, mi lehet az oka? 4 és fél éves
Sok minden lehet. Banális dolgoktól a súlyosig. Eséstől, porcleválástól kezdve.
Kérj beutalót laborba, sebészetre, ha van valami, továbbküldenek.
Kívánom, hogy semmi baj ne legyen!
Jaj kettes, te vagy az, aki minden lábbal kapcsolatos kérdésre kiírod ezt a választ? Tavaly nyárom hónapokra megkeserítetted az életem, pedig nálunk nem térd és nem lábszár volt a fájdalom hely, hanem talp... Ugyanis ortopédiára hónapokig kellett várni. Amúgy a gyereknek kábé semmi baja nem volt. Egy fülfájás vagy fogfájás vagy zsibbadás is jelentheti "azt a bizonyos legrosszabbat". Ezzel az erővel mindennap ott ülhetnénk az orvosnál rettegve és benyugtatózva.
Kérdező: lehet, hogy megütötte, és valami trutyi van bent valahol, lehet lúdtalp okozza vagy gerincefrdülés miatt megborult a gyerek statikailag, mindenesetre először jelentkezz be az ortopédiára, mert én pl most hétfőn kértem időpontot kontrollra és augusztus 26-ra kaptam (Bp.), aztán menj el a háziorvoshoz vagy a sebészetre és vizsgáltasd meg (röntgen esetleg?).
De ne láss bele többet a kelleténél!!! Fölösleges minden fájdalomtól szorongani.
2. válaszoló vagyok. Nem nem én vagyok az, azt sem tudom miről beszélsz.
De ha részletezni kell: unokatestvérem kisiskolás korában hosszabb ideig térdfájdalomra panaszkodott. Mondtak mindent az izomláztól a növekedési fájdalomig, de mivel nem múlt, így részletes kivizsgálásra került sor, ahol sajnos csontrákot diagnosztizáltak. Hosszú ideig kapott kezeléseket, a hagyományos és alternatív gyógyászat kereteiben is, végül választani kellett hogy a lába vagy az élete. Amputálták térd fölött. Azóta eltelt már majdnem 10 év, szerencsére tünetmentes! De ezt a kálváriát nem kívánom senkinek, amikor a család hónapokig azért reszket, mert a legrosszabbtól fél.
Nyilván ez egy szélsőséges eset. De rámutat arra hogy nincs olyan tünet aminek ne lenne érdemes utána járni :( Egy labor semmibe se kerül, és extrém esetben életet menthet.
Mindekinek köszönöm a válaszokat, én senkit nem pontoztam le!! Este megyünk ortopéd orvoshoz, remélem minden rendben lesz.
Kedves utolsó, nagyon sajnálom a rokonod, ez borzasztó lehet! Igazából az a fura, hogy önmagától nem fáj neki, csak ha rátérdel, utána is kb. 10 percig, aztán elmúlik, semmi panasz, kétszer volt ilyen közel 1 hónap különbséggel. Én úgy tudom, hogy a vérkép nem mutatja meg feltétlenül a daganatos betegségeket, illetve egy problémás vérkép is utalhat banális problémára is. Rosszul tudom?
A vérkép a gyulladást kimutatja a szervezetben. De az orvos úgyis tudja, hová küldjön majd.
Írd majd meg. Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!