Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet vmi igazságalapja annak...

Lehet vmi igazságalapja annak amit a 22hós kislányom mond? Vagy milyen más magyarázat van a lentebb leírtakra mint h át is élte?

Figyelt kérdés

Na szóval az egész úgy kezdődött h az ex anyósóm hozta haza(neki heti 2-3 alkalomra odaadom,reggel 10től-du.5ig,ott szokott az apjával is találkozni,de sztem én így is rendes vok,mert 3 éves koráig nem lenne kötelező h odaadjam bárkinek is)és a kislányom az exem új bnőjének a nevét A. meg annak a fiának a nevét M. és a kutyáját emlegeti(SOHA nem beszéltünk előtte róla,még az exanyósóm se,mert ő nem is ismeri őket)Szóval így mondja a lányom:"Játszottam M-val,bántottam szemvegét,A.nyitotta ajtót ott volt pici kutya"

Kérdőre vontam az exanyósómat h h engedhette meg h odavigye,ő esküdözött az anyja a kislányom életére h nem volt ott a kislány,biztos álmodta!Akkor honnan vehette???Meg ennyire összefüggően miért mondhatta?Mert ha igaz amit mond az akkor az exem,meg a nője részéről gyerekrablásnak minősül még ha az exanyósóm nem is tudott róla,mert képes és a saját fia kijátsza,átvágja!

2010. febr. 23. 08:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A válást egyébként már kimondták?

Van bírósági végzés a láthatásról?

Ha nincs, és még nem helyezték el nálad a gyerekeket, vagyis még megvan a közös szülői felügyelet, akkor apuka nem járt el jogellenesen. Addig amíg megvan apuka szülői felügyeleti joga oda viszi és akkor a gyerekeket, amikor akarja. Más kérdés, hogy a tudtod nélkül ez nagyon nem etikus!

Ezért írtam, hogy vigyázz mit teszel, mindennek nézz utána mielőtt megléped, nehogy magadnak csinálj jogi problémát.

2010. febr. 24. 08:48
 12/24 A kérdező kommentje:

Nem voltunk megesküdve,lakcím szerint már tavalyelőtt október óta külön élünk,és a családit is egyedülállóként kapom noember óta!A gyerektartásról szóba egyeztünk meg,a láthatást ő nem ígényelte!Az anyukája viszi el a kislányt 2-3 alkalommal 1 héten,és ő akkor találkozik is vele,de h onnan az anyját meg engem is átvágva elvigye,az sztem jogellenes,mert tudnom kéne róla?!

A fiát megengedtem h jöjjön,de ő nem ér rá,akkor én nem fogok neki könyörögni!Bár bizonyítékom csak annyi van h én megírtam neki sms-be h mikor jöjjön,nem jött,sms-be megkérdeztem miért,erre felhívott és lemondta!

2010. febr. 24. 12:04
 13/24 anonim ***** válasza:

Mégegyszer leírom:

Ha nincs a felügyeleti joga megvonva az apukának akkor oda viszi és akkor amikor akarja, mert ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint Neked. Ez a törvény.

Addig amíg nem korlátozódik a joga a láthatásra, még csak meg sem kell kérdeznie Téged, mert ugyanolyan, teljes jogú szülő, mint Te.

Hidd már el kérlek, hogy a fentiek alapján NEM jogellenes amit csinált!

Ha a gyerekekhez a joga bíróság előtt már korlátozva van a láthatási jogra, akkor jogellenes, de csak akkor, ha nem abban az időben viszi valahova, amikor láthatása van.

Ha csak láthatási joga van, akkor a láthatási idő alatt is oda mennek ahova akarnak. NEM kell az engedélyed, max akkor ha külföldre akarna menni.

KERESS MÁR EGY ÜGYVÉDET és beszéljetek, mert hibát hibára fogsz halmozni és a végén még elkövetsz egy olyan hibát is amivel akár a gyerekeidet is elveszítheted vagy komoly pénzbírságot kaphatsz.

Nem vagy tisztában sem a jogaiddal, sem pedig a kötelezettségeiddel és azért ezeket már ideje lenne tisztába tenned!

2010. febr. 24. 12:58
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem akartunk bíróságra menni,mdenről szóba állapodtunk meg,feleslegesen nem bíráskodok,az anyja rendes,ő nem normális,ezt a saját anyja állítja!Nekem egyik rokonom a gyerekjólétinél dolgozik,vagyis a keresztanyám,és ő mondta h 2 hetente 2 óra szülői felügyelettel 3éves koráig,sőt eggyátalán nem vok köteles odaddni,ha nem vok hajlandó beengedni,akkor ők bizotsítanak helyszint(gyerekjólétisek)3éves kora után lehet ott egész nap,de alvásra akkor is haza kell hoznia!Akkor ő nem jól tudja a törvényt?!És a kérdésem lényege valójában az h a kislányom szavára adhatok-e,mert ő emlegette a nőjét és annak a fiának a nevét!Ebből tuti az jön le h ott volt?V az amit az első válaszoló írt,h egy mesét akart elmesélni?!
2010. febr. 24. 20:59
 15/24 anonim ***** válasza:

Szerintem egy gyerekjólétisnél egy családjogi és büntetőjogi szakjogász kicsit jobban ért hozzá.

Ráadásul a saját tapasztalatom is az, amit leírtam.

Nálunk is próbálkozott az ex, ezzel a felügyelet alatti 2x2 órás láthatással, meg a vigyük hazával...

3éves koráig kérheted, hogy éjszakára vigye haza.

Kb 3x írom le.

Nem akarom látatlanban megítélni az ismerősödet, de tapasztalataim szerint a gyermekjólétisek a törvény bizonyos részeit ismerik, azokat amelyek alapján ők eljárhatnak, vagy amelyek a leggyakrabban előfordulnak vitás esetekben. DE NEM JOGÁSZOK!

Hallgass nyugodtan akire szeretnél, de ha az exed jön egy bírói végzéssel, vagy egy feljelentéssel, hogy korlátozod a jogaiban, ne lepődj meg.

Ajánlom figyelmedbe:

- családjogi törvény

[link]

- 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet

[link]

2010. febr. 25. 08:31
 16/24 anonim ***** válasza:

A fő kérdésedre a válasz:

Igen, valószínüleg ott volt, de az, hogy már találkozott velük majdnem biztos.

És akkor mi van? Már leíram neked, hogy ezzel nem kell foglalkoznod, mert ez az élet rendje és, hogy ez ellen nem tudsz tenni, mert nem jogellenes! Maximum Téged zavar, de majd "megszokod".

Mégegyszer megkérdezem: Ha neked lesz valakid, akkor azzal se találkozzon majd a lányod? Vagy majd "engedélyt" kérsz az exedtől?

Haragszol mert elhagyott és nem látsz tovább az orrodnál a méregtől, a csalódottságtól...

Megértem, de ez nem vezet sehova!

Ne haragudj, de ennél szebben már nem tudom mondani... :(

2010. febr. 25. 08:36
 17/24 A kérdező kommentje:

Igenis zavar!Az anyóssal megálapodtunk(meg az exemmel is) h mikor az anyjánál van a kislány ott játszhat vele,de onnan nem viheti el(max a dédihez)és gondolom az exem,azt hazudta az anyjának h elmennek a dédihez,közbe meg máshol kötöttek ki!Kétlem h bírósághoz fordulna mégpedig azért,mert NEM MER!többször elvert,erről papírom van,lelopta a bankártyámról a pénzt,elkértük a kamera felvételét...amit úgy próbált álcázni h a pénztárcámat eldugott egy olyan helyre ahova a kislány is tehette vna akár!Aztán végül beismrte mikor mondtam h megyek a rendőrségre,a kamera felvétellel!Szóval én úgy gonolom h ha elmegy oda,mden féle kapcsolatot meg kell szakítani a lányával,az ellene felhozott vádak alapján...mert gyerek előtt is elvert,erre az anyuja meg a család barátai a tanúk!Kétlem h merne ugrálni,sztem örül annak,h eddig én nem léptem,és láthatja a kislányt!

A gyerekjólétisek akkor ezek szerint annyi törvényt tudnak ami alapján eljárhatnak,akkor ha nálunk kötünk ki vmi oknál fogva,akkor ők annyit ítélnek meg neki láthatást?

2010. febr. 25. 10:01
 18/24 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam ő szónélkül lépett le egyik napról a másikra!Ő nem fizet semmit,az anyja küldi a gy.tartást!Karácsonykor nincs gyereke mikor egy szaloncukor erejéig költeni kéne rá?!Mert bizony még annyit sem kapott a kislány!A fiúra meg nem kiváncsi,mivel ide kéne jönnie,és talákozni velem!Ha őt is láthatná nálkülem,akkor érdekelné,de "sajnos" a fiút csak akkor láthatja ha idefárad,mert 2 hónapos lesz még csak hó közpén!
2010. febr. 25. 10:06
 19/24 anonim ***** válasza:

Arra nem gondolsz, hogy azzal, hogy csak a mamánál találkozhat a gyerekével, azzal, nem csak vele szúrsz ki hanem a gyerekkel is? Pl. közös program a gyerekkel? Esélytelen rá, ha a mamától nem mehetnek sehova!

Nem meri meglátogatni a fiát, mert fél veled találkozni?

Vagyis azért nem látogatja, mert nem akar veled vitába bocsátkozni...jól értem?

Ergo azzal, hogy így viselkedsz a fiad lehet meg sem fogja ismerni az apját? Ezt is végiggondoltad?

Azt kipróbáltad már, hogy szólsz neki, hogy menjen át nyugodtan, nézze meg a fiát, és megígéred, hogy addig pl. kimész a másik szobába? És persze ezt be is tartod!

Lehet menne gyakrabban látogatni a fiát, és lenne esélyük egyfajta apa-fia kapcsolatra...

A szülők közti feszültséget, vitát, mindig a gyerekek sinylik meg legjobban. Kár, hogy ezt nem látod be. :(

Éld a saját életed, próbálj boldog lenni, a múltat pedig zárd le! Az exeddel annyit foglalkozz, annyit beszélj, ami arra vonatkozik, hogy mikortól meddig van(vannak) vele a gyerek(ek).

Addig amíg a fenti és ahoz hasonló kérdésekkel foglalkozol és a haragodat életben tartod, esélyed sincs egy boldog, kiegyensúlyozott életre.

Lehet ebben az időszakban sétál el melletted életed párja akivel boldog lehetnél, ha épp látnál a haragtól.

Sajnállak, mert saját magad fogod felemészteni. :(

2010. febr. 25. 10:28
 20/24 A kérdező kommentje:

Most pl egy olyan telefon beszélgetésen vunk túl,ahol megkérdeztem tőle !NORMÁLISAN! h h képzelte ezt h mkit átverve odaviszi a lányt...erre(fel is vettem) én vok kurv@ akinek a torkát elvágja az utcán ha meglát!Akkor sztem nem én vok az idegbeteg...sőt terhesen is kaptam,mint már írtam!A fiúnkan több születési rendellenessége is lett ebből kifolyólag,ami miatt mden 3.héten más és más dokihoz kell vinni!

Akkor én vok a dühös?!Én sztem csak egy anya vok,aki anyatigrisként óvja a gyerekeit az erkölcstelen élettől!Mert nem épp a jóságukról,őszinteségükről híresek,se az exem,se az új párja!

2010. febr. 25. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!