Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet vmi igazságalapja annak...

Lehet vmi igazságalapja annak amit a 22hós kislányom mond? Vagy milyen más magyarázat van a lentebb leírtakra mint h át is élte?

Figyelt kérdés

Na szóval az egész úgy kezdődött h az ex anyósóm hozta haza(neki heti 2-3 alkalomra odaadom,reggel 10től-du.5ig,ott szokott az apjával is találkozni,de sztem én így is rendes vok,mert 3 éves koráig nem lenne kötelező h odaadjam bárkinek is)és a kislányom az exem új bnőjének a nevét A. meg annak a fiának a nevét M. és a kutyáját emlegeti(SOHA nem beszéltünk előtte róla,még az exanyósóm se,mert ő nem is ismeri őket)Szóval így mondja a lányom:"Játszottam M-val,bántottam szemvegét,A.nyitotta ajtót ott volt pici kutya"

Kérdőre vontam az exanyósómat h h engedhette meg h odavigye,ő esküdözött az anyja a kislányom életére h nem volt ott a kislány,biztos álmodta!Akkor honnan vehette???Meg ennyire összefüggően miért mondhatta?Mert ha igaz amit mond az akkor az exem,meg a nője részéről gyerekrablásnak minősül még ha az exanyósóm nem is tudott róla,mert képes és a saját fia kijátsza,átvágja!

2010. febr. 23. 08:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodj meg és gondolkozz reálisan. Mi van ha a lányod csak a tévében nézett egy filmet, mesét és azt próbálta meg elmesélni neked. Az anyósodat csak Te ismerheted, de érdemes elgondolkozni azon is, hogy Ő kockáztatná-e azt, hogy az unokáját lehet sosem látja újra, ha az exed új csaját beengedi a lakásba.

Szerintem üljetek le és beszéljétek meg az anyóssal.

2010. febr. 23. 08:41
 2/24 A kérdező kommentje:
De az ő nevüket emlegette!Nem az anyós engedte be őket,hanem az exem albérletébe volt,mert el kellett költöznie,hisz a szülei mellettem vannak,mert 2 közös gyerkőcöt hagyott el..a többi meg csak durvább!!!
2010. febr. 23. 08:58
 3/24 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Nem fogsz "szeretni". De hidd el jótanácsként szánom!

Köteles vagy 3 éves kor alatt is odaadni láthatásra a kicsit, max azt kérheted, hogy éjszakára vigyék haza, hogy a saját ágyában aludjon. Ez a családjogi törvény.

Nálunk is meg akarta tiltani a gyerkőc anyja, hogy elhozzuk a kisfiút...úgyhogy tapasztalat. :(

Szerintem ne tiltakozz az ellen, hogy az exed párját megismerje. A kicsinek ártasz vele a későbbiekben.

Gondolj bele, ha neked lesz valakid azzal sem találkozhat majd?

Ha szétváltatok az édesapjával akkor az az élet rendje, hogy mindketten tovább léptek, új életet kezdtek.

Az exeddel max a gyerek érdekében kell beszélnetek, mert a kicsi érdeke ezt kívánja meg.

Hidd el, tapasztalatból tudom, az ilyet nem tudod úgy sem megtiltani és szerintem nem is kell, mert majd a gyerkőc eldönti szereti e apuka új párját vagy sem.

Azzal, hogy tiltod, ő viszont nagyon jól kijön az "új" nővel, csak azt érheted el, hogy Téged nem fog érteni a kicsilány.

Nem beszélve arról, ha pl a jövőben az exed feleségül vesz valakit, akkor az azzal jár, hogy ha például apuka valami miatt nem tud a gyerkőcért menni (pl. eltörte a lábát), akkor a feleségnek is köteles leszel "átadni" a kislányt. Ez szintén benne van a csjt-ben.

Ne félj, az új nő nem akar, és nem is lehet a lányod "pótanyukája"! Az édesanyja mindig Te leszel!

Gondold át kérlek, mert saját tapasztalatból tudom, hogy ilyen gondolkodással az exedet is kiborítod, de ami a nagyobb baj (és biztosra veszem, hogy ezt nem akarod) az az, hogy a kislányodat is megviseli lelkileg az ilyen szituáció.

Egyébként sok sikert és kitartást kívánok a helyzet megoldásához! :)

Remélem, nem bántásnak vetted, mert nem annak szántam.

Egy 2. feleség

2010. febr. 23. 09:10
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

szia. rám sem haragudj kérlek. de teljesen egyetértek az előttem szoloval. párom második felesége vagyok, és van közös kisfiunk most várom a második babánkat, és a párom első házaságábol született kisfia velünk él és kéthetente jár az anyjához. nem volt egyszerü főleg az elején, de már rendeződtek a dolgok :)

kitartás. és türelem. és próbáld elfogadni h ők is vannak a kislányod életében.

2010. febr. 23. 10:18
 5/24 A kérdező kommentje:

Én azért vok ennyire kiakadva,h nekem nem mondták el,sőt ha rákérdezek tagadják is!Plusszba az exem párjába jóba voltam!!!!Elvette a gyerekeim apját(mert 2 van,1hónapos múlt a pici,és terhesen októberbe ment el az apa)meg még a gyerekeimre is fáj a foga!?Ja és a csajnak is van gyereke,akit el akartak tőle venni,mert munkanélküli volt és ki is rakták az albiból..."tök véletlen" akkor szerette el tőlem a páromat!

Én tisztába vok h a törvény szerint elviheti(bár én nem így tudtam)de ahogy elbánt velünk(meglopott,a gyerek előtt vert)örüljön neki,h megengedem!A kisebbiket is engeem,csak éppenséggel ő nem jön,vagy a bnője nem engedi,ezt nem tudom!De az tuti,h 1 1hónapos gyereket nem vihet el!?Nem?Ide meg nem jön...neki a gyerek akkor gyerek ha már játszhat vele,mert mikor a kislány pici volt,akkor 8 hónapig felénk sem nézett!Oké én vtam a hülye h kibékültem vele és szültem neki mégegyet,de gondoltam ha fiúnk lesz hátha megváltozik!De nem így lett!Tojik a fiára!1suer nézte meg a kórházba mikor szültem!Azóta meg mden féle kifogást talál, h miért nem jön!(Amit tudok,h nem igaz,mert mondja h szétment a vízcső,vízszerelőt keres-Vasárnap- közbe meg itt ott látom kocsikázni)

2010. febr. 23. 11:27
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy tanácsot tudok adni. :(

Ne foglalkozz tovább az exeddel, már nem a Te dolgod.

Foglalkozz azzal, hogy fizesse a gyerektartást és a megítélt láthatási napokon biztosítsd a találkozását a gyerekeivel, vagyis ne gátold, mert még ezzel magadnak okozhatsz komoly jogi problémát.

A barátnőjével szintén ne törödj.

Nem vette el tőled a gyerekeid apját, mert ment ő magától. Ha őszintén szeretett volna Téged, hidd el nem lett volna olyan nő akiért elhagyott volna. Nem a nő a hibás első sorban, hanem akit vinni lehet. Mert kísértés mindig, mindenhol lehet, csak épp ellen kell tudni állni neki.

Amúgy miért fájna az ő foga a Te gyerekeidre? Ne légy paranoiás! És kérlek ne sértődj meg, mert NEM bántani szeretnélek, csak csitítani a gyermekeid érdekében.

Az, hogy az exanyós miért tagad? Logikus nem? Fél, hogy többet nem láthatja az unokáit, mert látja rajtad, hogy mennyire indulatos vagy és látja azt is, hogy ha a fiától nem nagyon remélheti, hogy elviszi hozzá az unokákat. Gondold magad az ő helyzetébe.

Egyre kérlek: Megértem, hogy indulatos vagy, de kérlek, ne engedd, hogy az indulataid vezéreljenek!!

Sok erőt és kitartást!

2010. febr. 23. 15:25
 7/24 anonim ***** válasza:
Amúgy 09:10 voltam.
2010. febr. 23. 15:26
 8/24 A kérdező kommentje:
15:25-ös,köszi a sok hasznos tanácsot!!Asszem jól teszem ha meg is fogadom!!!!Tényleg köszi!!!!!!
2010. febr. 23. 16:59
 9/24 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy segíthettem.

Jó látni, hogy vannak akik megfontolják. :)

Sok sikert!

2010. febr. 23. 20:07
 10/24 A kérdező kommentje:

De mint írtam az nem dühít,h találkozik az apa a lányommal,mert hát mégis az apja,de h a tudtom nélkül elvitte,vagyis az engedélyem nélkül,ráadásul szemtelenül hazudnak is róla,ez felháborít,meg az is h a fiára nem kiváncsi,mert ő még "csak fexik"!

Egy ilyen apa nem apa,de sztem nem csak én vok ezen a véleményen...

2010. febr. 23. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!