Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogyan kezelnétek az ilyen...

Ti hogyan kezelnétek az ilyen szitut? Hiszti a boltban, mi a helyes megoldás?

Figyelt kérdés

18 hónapos lesz, azaz másfél éves a gyermekem. (lány)

hát, mostanság nem akaródzik megülni a babakocsiban, így időnként elmegyünk autóval vásárolgatni. (aldi, lidl, stb)

Itt jön a baj, mert egy idő után elkezdi bevágni a hisztit, és iszonyat erős hangja van.

Ott hisztizik, és igazából nincs is különösebb oka, csak valami apróság miatt, mondjuk legutóbb amiatt, mert nem mehetett már oda a nagy kosárhoz. (mentünk kifele)

egész parkolóban ordított, és mindenki minket nézett, sőt, akadt olyan is, aki azért nem indult el az autóval, hogy lássa, mi történik velünk. :D

Persze, ez akkor nem volt vicces, igazából végig ordított a kezemben.

következő alkalommal szintén családostul vásároltunk, és ismét kiverte a hisztit.

kijöttem vele a boltból. Akkor megnyugodott.

Na igen, de most ezt nem tudom mindig megtenni, amikor egyedül vagyok vele és mondjuk sorban állok a kasszánál

még volt pár ilyen alkalom (dm-ben előre engedtek minket, mert sírt, akkor is kijöttem vele)

szerintetek

1. Jobb lenne nélküle vásárolni, hogy majd későbbre kinővi

2. Vigyük magunkkal és megszokja

Ti mit csinálnátok a helyemben?

2015. ápr. 15. 12:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

Kétéves kislányom nagyon nem szeret boltba menni, sietnem kell mindig a vásárlással, ha nem akarok balhét. Éppen ezért ha csak lehet, a férjem vagy a szüleim vásárolnak be. Azt vettem észre, hogy minél ritkábban viszem boltba, annál jobban bírja, így max hetente egyszer, akkor is egyszerre csak egy boltba- vagy ALDI, vagy LIDL, vagy SPAR, aztán játszótér. Természetes életkori sajátosság, hogy kiborulnak, ha nem az van, amit ők szeretnének. A figyelemelterelés jó módszer, de csak egy bizonyos határon belül működik, a boltban túl sok érdekesség és túl sok tilalom van, ami hisztire adhat okot. Úgyhogy szerintem próbáld minél ritkábban vinni, mire nagyobb lesz javulni fog a helyzet.

3-mas és 8-as jókat írt, de a 2-es és a 6-os szerintetek tényleg ennyire ostobák, vagy csak trollkodnak???

2015. ápr. 15. 14:08
 12/20 anonim ***** válasza:
Mi inkább gyerekek nélkul megyunk bevásárolni. Havi 1x szoktunk Tescoba menni, akkor megyveszunk elore 1 hónapra mindent: pelenka, tápszer, popsitorlo stb. Ilyenkor otthon maradnak a gyerekek anyukámmal (1,5 és 4 éves lányok), mert tuti valami miatt hiszti lesz. Es így gyorsabban is végzunk.
2015. ápr. 15. 14:08
 13/20 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Egyébként a szombati nagy tomegben én is nagyon ki tudok akadni, ideges leszek. Nem csodálkozok a gyerekeken.

2015. ápr. 15. 14:10
 14/20 anonim ***** válasza:
Az enyém is ennyi idős és ugyanezt csinálja,de szerintem minden 18 hónapos ilyen.
2015. ápr. 15. 14:14
 15/20 A kérdező kommentje:

Bevásároló kocsi működik egy darabig. Szerintem az is a baja, hogy látja, a nagytesó mehet a saját lábán, ő meg akkor miért nem?

Többnyire eddig csak nagytesóval voltunk együtt, és akkor általában volt is hiszti, nem tudom, hogy köze lehet-e hozzá. Ezen ma kezdtem el gondolkozni.

Természetesen igyekszem nagyon odafigyelni a helyzetekre, megfigyelem keményen a lányom működését, nem tartom magam hanyag szülőnek, mégis nekem is van egy igen hisztis sértődékeny lányom.

És igyekszem orvosolni (próbálni jelenleg) a helyzetet, de nagyon kifog rajtam, eléggé akarnok, annak ellenére, hogy egy érzékeny lélek.

2015. ápr. 15. 14:17
 16/20 A kérdező kommentje:

hú, az utolsó 3 választ nem is láttam még. köszönöm nektek! Jó, hogy nem vagyok egyedül! :)

és igen, Tesco, Auchan? Oda nem visszük. Eddig csak a kisebb boltokon gyakoroltunk, mint Spar, Aldi, Lidl.

De hetente kb. 1-2 alkalommal visszük, a héten még nem voltunk, de majd a hétvégén ismét nekirugaszkodunk.

már a bolt előtt fogom mondani neki, hogy ha hiszti van, akkor nincs mese, kijövünk és nem tud tovább nézelődni bent. Egyszer úgy is megérti.

Meg azt is csináljuk, hogy ha az utcán jön rá a kemény ordítás, mert éppen jobbra mentünk balra helyett, akkor mentünk haza.

másképp nem megy.

2015. ápr. 15. 14:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha budapesti vagy javaslom a tesco hazaszállítást. Piszkosul megkönnyíti az ember életét, ajtóig hozzák és kerül max. 500 Ft-t plusz költségbe.

Amúgy meg a jóindulatú érdeklődőkkel nem kell foglalkozni, ha épp ilyen kedvük van, akkor nézzék hogy hisztizik egy 1,5 éves. Elhatárolni nem tudod a bevásárlástól, de próbálj meg minél ritkábban menni vele, esetleg elvinni valami pici mesekönyvet, hogy addig nézegesse a bevásárlókocsiban.

2015. ápr. 15. 15:00
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, sokszor eszembe jutott már a tescho házhozszállítás is.

Ma voltunk ismét "vásárolni", szükséges volt és nem volt semmilyen hiszti. Nem tudom, mi történhetett. Pedig hagytuk rohangálni, (hát hagytuk, ment ő maga) és odament egy kislány biciklijéhez, és simán el tudtuk hozni onnan hiszti nélkül.

Minden esetre, lehet hogy ez csak egy kivételes alkalom volt.

2015. ápr. 15. 20:07
 19/20 anonim ***** válasza:
19 hos fiam van. Neha O is brutal hisztit rendez a boltban aprosagokon kiborul. Van h.nyugodt es be tudunk vasarolni van hogy 1 perc mulva uvolt. Multkor hanyatt fekudt a sorban es ott szenvedett aztan odament egy idos bacsihoz h.vegye fel mert ram haragudott h.nem engedtem h.pakoljon a polcokrol. En emiat nem kerulom a vasarlasokat picit szokja a helyzetet. Nekem is kellemetlen neha de igy ismerkedem a fiam reakcioival es o is azzal mit szabad mit nem. Szerintem kinovik. Ha teged zavar h.mindenki nez keruld a bevasarlast vele es neha probalkozz valtozott e a helyzet.
2015. ápr. 15. 23:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha már gondolkodtál a tescon, akkor szerintem ne agyalj tovább. Én minden nehéz dolgot velük hozatok. Mosópor, liszt, különböző szárazáruk, konzervek, innivalók. Nyilván pékárút, felvágottat, húst, gyümölcsöt én sem szoktam tőlük rendelni ezekben azért nem bízom, azokért magam megyek a boltba, de piszkosul nem mindegy, hogy ott 10 percet vagy háromnegyed órát töltök. És emeletre is felhozzák, kártyával tudsz fizetni, szóval még kp sem kell legyen nálad és megspóroltál csomó idegeskedést, sorba állást és időt. Szerintem próbáld ki, 1 próbát mindenképp megér.
2015. ápr. 16. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!