Mit csináljak másfél éves kislányommal?
Ne izgulj, előbb-utóbb megtanulja, nem egyszerre fejlődnek minden téren. Lehet, hogy a tied mást tud már jobban (beszéd, járás stb), mert eddig azokra koncentrált.
Az apró kézmozdulatokat úgy fejlesztheted, hogy egy tálcára öntesz neki apró zizit, csipegesse fel és vagy egye meg vagy tegye egy fél literes műanyag üvegbe(nem könnyű:). Vagy tépkedjen csíkokra újságpapírokat (mutasd neki meg, hogy csinálja)
Szia!
Én ezen nem aggódnék a helyedben, itt olyan sok zseni gyerekről olvastam már én is, (10 hósan gyönyörűen eszik egyedül kanállal, 4 hósan stabilan ül, 1 évesen már folyékonyan beszél stb. - hát én ezeknek kb. a felét hiszem el, sok anyuka szeret nagyzolni)
Az én kislányom jövőhéten tölti a 17. hónapot és bár már mi is 2 hónapja gyakoroljuk a kanállal evést, a száján kívül mindenhova jut kaja... :P De majd belejön!
Ma sajtos tésztát csináltam neki és pici babavillát adtam a kezébe (ugyanolyan mint a kanala csak van 3 foka, viszont nem tudja megszúrni vele magát,mert kerek a formája) és így a tészta darabokat egész szépen sikerült eljuttatnia a szájáig :)
Majd megtanulják, nem lehet minden gyerek mindenben tökéletes :)
Fel a fejjel, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!