Mikor derül ki, hogy jobb vagy balkezes lesz-e a gyerekünk?
Legkésőbb óvodáskor végére kell, hogy kiderüljön melyik kéz a domináns.
A pedagógia mai álláspontja szerint balkezes gyereket „átszoktatni” szigorúan tilos. Már a magzati korban eldől, hogy melyik agyfélteke lesz a domináns és ennek a megváltoztatására tett kísérlet súlyos zavarokhoz vezethet. Ilyen például a dadogás, olvasási- (diszlexia), írási- (diszgráfia), számolási (diszkalkulia) nehézségek, magatartásbeli problémák, egyensúlyzavar, könnyen veszíthet magabiztosságából és egyéb lelki problémák alakulhatnak ki.
Átszoktatni szigorúan tilos, helyette inkább segíteni kell a gyermeket, például az írástanulásnál meg kell mutatni neki a megfelelő technikákat (hogyan formálja a betűket, számokat stb).
Én is balos vagyok:) Nincs ezzel semmi:)Művészcsemete lesz,örülj neki ^^
Oh,igen ovi végére kiderül, de ha átveszi a bal kezébe már tényleg jel:)Szerintem hülyeség,hogy ilyenkor mindkét kezüket haszálják,mert a gyerek is rzi melyik a bizotsabb,jobb ^^
Amúgy átszoktatni igenis szokták még sajnos, ázsiában, de ott muszáj sajnos mert írni a jeleket nem nagyon lehet bal kézzel :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!