Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 eves gyereknek a Rubophentol...

3 eves gyereknek a Rubophentol lehet valami baja, ha nem nyelt le belole csak valamennyit a többit pedig kikopte?

Figyelt kérdés
Kislányom lázas, de mas baja nincs, a nagymama vigyáz ra ma mert nekem be kellett jönnöm dolgozni. Elo volt irva a lazkup ill. A nurofen szedesre, de O valamiért gondolt egyet es összetört egy rubophen tablettát es be akarta adni a lanyomnak de mivel keserű volt szinte az egeszet kikopte. De ugye rubophen nem adható kicsi gyerekeknek most viszont én itt idegeskedek, hogy lehet -e valami baja tole. Nem is ertem hogy jutott eszébe mondtam is Neki, hogy ilyet nem szabad csinalni.
2015. ápr. 3. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha szinte az egészet kiköpte, biztosan nem lett semmi baja sem, ne aggódj. Gondolj bele, ha lenyel valaki valami mérgező anyagot, és utána meghánytatják, akkor sem 100 százalékig ürül ki minden belőle, mégis segít a hánytatás. A kislányod pedig le sem nyelte a rubophent, hanem kiköpte. Azért hívd fel a gyerekorvost, hogy megnyugodj.
2015. ápr. 3. 09:14
 2/5 Andi80018 ***** válasza:
Ááá, semmi, ha egy felet lenyelt volna, akkor sem. Nekem is három éves a fiam, ha lázas lesz, tuti algopyrint fogok neki adni, egy negyedet.
 3/5 anonim ***** válasza:

A rubophen adható kisgyereknek is, legalább is Németországban ezt kapják születéstöl kezdve.

De ha a gyerek eleve kiköpte, akkor nem kapott belöle semmit.

4/5 anonim ***** válasza:

A paracetamollal egyetlen okból kell vigyázni, ez pedig a májkárosít hatása. A mindenkori adagja 10-15 mg/ttkg SZIGORÚAN maximum 4 óránként, tehát az én 13 kg-os 3 évesemnek toxikus lenne az 500 mg-os rubophen tabletta. Mivel a kislányod nem nyelte le, vsz. semmi baja nem lesz, de nagyit fel kellene világosítani, hogy

a. filmtablettát nem törünk porrá (régen anyáink csinálták, nem használható utána a filmtabletta, mert olyan pellett van a felszínén, amely épp a gyomorban való felszívódást akadályozná, amennyiben porrá zúzod, semmit nem ér)

b. a paracetamolt csak gyermeknek való kiszerelésben, szirupként adjuk be a kicsiknek, mert extrém módon toxikus, az egyszeri ajánlott mennyiség mérsékelt túllépése is túladagoláshoz vezet

2015. ápr. 3. 10:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a válaszokat! Nem lett semmi baja hala Istennek, felhívtam a gyerekorvost is, Elmondta, hogy egy fél szem adható 3 eves kor felett ha minden kotel szakad, de ha nem muszaj inkabb hanyagoljuk a rubophen-t. Nagyon Megijedtem de vegulis nem lett baj. :)
2015. ápr. 5. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!