Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a gyereke nagyon rossz...

Akinek a gyereke nagyon rossz evő volt, az az óvodában evett valamit?

Figyelt kérdés
Vagy hogyan működik az óvodai evés? Aki eszik, eszik, aki nem, nem? És ha a gyerek nagyon lassú evő? Segítenek nekik?
2010. febr. 18. 16:01
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

ÙHHH ez nem csak hogy ovoda válogatja hanem ovónö is.

Egy nagyon jó barátnöm kisfia azért nem evett mert anya lusta volt fözni apaa meg egyszerübbnek tartotta a csokit a szájába nyomni. neki jó volt az ovoda, mert amit odacsomagoltak neki rendes szalámis kenyeret megette. (otthon még azt sem) aztán bele lendült az evésbe.

viszont az unokatesóméknál a gyerek csak otthon evett, a nagymami kicsit félre nevelte mert mindig azt mondta neki hogy szépen egyen és csak asztalnál, a végén a gyerek utált még más családtag elött is enni, még a csokit sem bontotta ki. az ovodába nem törödtek nagyon vele,próbálgatták de ennyi. aztán nagycsoportba jött egy új dadus aki nem adta fel és minden nap csak egy kanállal kellett megennie a gyereknek az ebédböl, annyira bele lendült hogy kb 3 hónap múlva nagy öröm voltmikor már magátol megevett egy féltányér kaját.

Nem mindegy az sem hogy métrt nem eszik, ha csak keveset eszik akkor az oviban sem fog szerintem többet, de ha más oka van lehet hogy jót fog neki tenni.

2010. febr. 18. 16:09
 2/8 anonim ***** válasza:
én a kislányom példáját tudom elmondani: otthon állandóan a cirkusz volt ezzel az evéssel. nem evett, rosszul evett, válogatott, szóval tragédia. aztán mikor visszamentem dolgozni bölcsis lett (2 éves volt). gyomrom persze egyben egész nap, hogy mit fog ott megenni a kisasszony...hát, MINDENT! nem győzték dícsérni, hogy milyen jól evő kislány, abszolút nem válogat...oviban dettó :) de csak ott, otthon továbbra is finnyás, pedig már 4 éves. de sztem a többi gyereket látja bent hogy esznek, és azért eszik ő is jobban :) egyébként segítenek, kiscsoportban főleg.
2010. febr. 18. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Az oviban a falka szellem is közrejátszik! Nekem szerencsére itthon is és az oviban is viszonylag jól eszik, de sokan mondták, hogy az oviban sokkal jobban esznek és nem válogatnak!
2010. febr. 18. 21:05
 4/8 bucibabuci ***** válasza:
Nálunk eleinte nem evett az oviban a lányom, óvónéni megsajnálta, ölbe vette, minden nap megetette,persze lányom kihasználta ezt.Kérdezték tőlem, hogy otthon még mindi én etetem? Nagyon meglepődtem a kérdésen, de nem mondták akkor sem, hogy megetetik. Egyszer óvónéni később ért be, lányom éhes volt, magától is megette az ebédet.Akkor mondta el óvónéni, hogy ő mindig sietett hogy megetesse a lányomat meg még egy pár gyereket, amikor késett midenki tudott egyedül enni. Szóval szó szerint kihasználták a szeretetét. Vannak még ilyen lelkiismeretes óvónénik is, szerencsére a miénk is ilyen.
2010. febr. 19. 08:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt változás. A lányom itthon is rossz evő volt és az oviban is 3 éven keresztül. Szinte nem is evett semmit, az volt a szerencse, hogy mindennap hazahoztam ebéd után.

Óvónők mindent megpróbáltak, külön tették a húst a főzeléktől, sütit ígértek neki csak egyen stb. Nem hatott rá, és a közösség sem, de a mai napig ilyen. Nem hat rá a "falkaszellem".

2010. febr. 19. 10:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is nagy reményeket fűztem az óvodához, de sajnos még rosszabb lett mint volt. Most már olyan kajákra is rámondja hogy fúj nem szeretem amit előtte imádott.

Az oviban nálunk az a "szabály", hogy nem kell mindent megenni, de meg kell mindent kóstolni. Hát az én fiamnál ezt is feladták. Odáig jutottunk, hogy ha erőltetik még azt is kihányja amit addig megevett.

De azért nem adtam fel és próbálkozok ezerrel. Ja és persze már mindent kipróbáltunk, ami esetleg változtathatna a helyzeten, de semmi javulás nem történt.

2010. febr. 19. 11:00
 7/8 A kérdező kommentje:

Húúú, köszönöm a válaszokat! Akkor reménykedem, hogy javul. Sokkal rosszabb, már nem igazán lehet!

Remélem aranyos óvónénije lesz, mint nekem gyerekkoromban!!! :)

2010. febr. 19. 16:09
 8/8 anonim válasza:
A gyerekeknek megvan a magukhoz való eszük, pontosan tudják, hogyha éhesek, esznek, ha nem, nem.Mi sosem erőltettük. Ha kérte, jó, ha nem, úgyis jó volt.Nem kellett megennie, sem megkóstolnia. Ha nem kap helyette mást, ha nam teheti meg, hogy válogat, előbb-utóbb fel kell adnia, mert igazán éhes lesz.Az emlitett óvónő példája mutatja, mennyire igy van.Az evés olyan elemi ösztön, amely mindenkiben benne van, már a csecsemőben is. Bocsánat, hogy ezt irom, de sokszor a szülő az, aki mindenáron meg akarja etetni.Ha ez is olyan mindennapi dolog a családban, mint pl. a fürdés, öltözés stb. akkor a gyerek sem tulajdonit neki nagyobb jelentőséget,mint kellene.Rá kell hagyni, hacsak nem beteg, mert akkor más a helyzet, akkor orvoshoz kell vinni és úgysem mehet közösségbe.Bizzatok a gyereketekben, a természetes éhségében és ne kapjon semmi nasit két étkezés között, csak inni.
2010. jún. 10. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!