Mennyire ragaszkodsz a déli alváshoz 2-4 éves korban?
Amikor a 4 éves kisfiam nincs oviban, akkor sem ő, sem a 2 éves öccse nem alszanak délben, csak bohóckodnak, szórakoztatják egymást. nem tudom szétválasztani őket, mert a másik szobában a pici hugicájuk alszik.
kudarcként élem meg, hogy ennyire nem akarnak ilyenkor aludni, úgy érzem nagyon fontos lenne még nekik, de ha fejem tetejére állok sem tudom őket leállítani a viháncolással (csak ilyenkor pendülnek ennyire egy húron).
szerintetek eltúlzom az egészet? rájuk kellene hagynom, hogy oké akkor csak játszatok a sötét szobában? már tiszta idegbeteg vagyok emiatt.
osztom az utolsó véleményét
alváshoz nem ragaszkodom, csak akkor, ha reggel nagyon korán kelt, vagy délután vendégségbe megyünk
amúgy csendespihenő párti vagyok :)
A 4 évesem tökéletesen megvan az alvás nélkül (oviban alszik 1,5 órát), a 2 évesem sem nyűgös, de volt már hogy a vacsora felett bealudt a fáradtságtól (vacsorázás nélkül), úgyhogy éjszaka ébredt is az éhség miatt.
1-es válaszoló, tőled kérdezném, hogy amikor a nagytesó nincs oviban, akkor tehát te eleve le sem fekteted őket délben? Az én 2 évesem is elalszik szépen ha nincs itthon a bátyja, 2-3 órát is alszik ilyenkor.
Én is gondoltam már a csendespihenőre, de csak ugrálnak a sötétben is, akkor meg már olyan mindegy.
Egyikőtök kérdezte: hát én sem voltam nagy alvó kicsinek, bár inkább pár évvel nagyobb koromban volt probléma, hogy beszéltettem az ovistársaimat, és otthon is büntetésként éltem meg a délutáni alvást. De mondom, a 4 évesemnek nem is lenne gond már, de a kicsinek még szüksége lenne a nyugira szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!