Szokott 3-4 évesetek magában beszélni?
Igen, és ez teljesen normális. Játszik, próbálgatja magát. Fantáziájuk hatalmas, és amikor már beszélnek ki is jön a szájukon. :)
Én imádom hallgatni, amikor lányom játszik magában és dumál!
5 éves, szintén mint a 2. válaszoló. mesemondó, járműhang, egyéb hang, magák az emberek, élőlények amiknek képzeli magát és persze van partnere, ahelyett is ő beszél :)
tükör előtt mondjuk ő nem beszélt magában :)
Persze, rendszeresen. 4,5 éves.
Így játszik, szerepjátékozik, sőt, amikor dühös, akkor is megbeszéli magában- akár a játékaival játszva is.
Épp tegnap lettem rá figyelmes, hogy autókkal játszott valami közlekedési szitut, tologatta őket és ezt mondta az egyiknek (felemelte a szeméhez és kioktatta kb.):
"igen, mondjad csak, hogy te egy dühös kisfiú vagy és semmiképpen nem fogsz rendet rakni, jöjjön nyugodtan az anya-banya rendőrség, úgysem fog börtönbe zárni hahaha"
:)
Ebből tudtam, hogy nem tetszett neki, hogy kb. 2 órával előtte rászóltam kb. 2szer, hogy tessék elpakolni vlamit maga után.
Ilyenek. Életkori sajátosság, aranyos és még hasznos is, mert ezzel "kiszelepeli" a feszültségeket, amiket a mindennapi helyzetekben átélnek.
Utolsó, ez nagyon édes volt :)
Az én fiam szintén nem csak a játékok közben mondogatja, hanem szintén időnként magára is szól, de ami jár csak a fejében, azt is nagyon sokszor hangosan mondja ki, ha egyedül van vagy magával van épp elfoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!